** Batman Belediyesi, toplu taşımayı rahatlatmak için kente 26 yeni otobüs daha kazandırdı. Otobüsler için düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Yeni otobüslerle birlikte günlük yolcu taşıma kapasitemiz 32 bin 650 kişiye çıktı” dedi.

“BÖLGE İNSANI ÇOK ÇEKTİ”
Batman Belediyesi, halk otobüsü filosunu 26 yeni otobüsle güçlendirdi. 7 Milyon 941 bin liraya mal olan otobüsler için Şehirlerarası Otogarda tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Asma ve bazı birim müdürleri katıldı. 26 halk otobüsünden 2’sinin engelliler için kullanılacağını kaydeden Belediye Başkanvekili Aksoy, yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 35 oranında arttığını söyledi. Aksoy, şöyle devam etti: “Bölge insanı çok sıkıntı çekti. Artık istiyoruz ki bizim insanlarımız, çocuklarımız gelecek dönemde kanla, sıkıntıyla kötü şartlarda yaşamasın. Her şeyin en iyisini yaşasın.”


 OTOBÜSLER ŞEHİR TURU ATTI
Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Otobüslerimizin bir kısmı çok eskiydi, aynı zamanda yetersiz kalıyordu. Biz buradaki insanlar için varız. Çalışmalarımızın odağında hep insan var. Bizim insanlarımız en iyisine layıktır. Başka ülkelerdeki gibi özellikle Avrupa’daki gelişmiş kentler gibi insanlarımız da aynı şartlarda yaşasın. Belediyenin tüm olanaklarını başka gereksiz işlere değil, halkımızın mutluluğuna, onun yaşam kalitesini artmaya ayırıyoruz. Bu çerçevede 26 yeni otobüsü bugün itibarıyla hizmete sokuyoruz. Yeni otobüsler Batmanımıza hayırlı olsun.” Törenin ardından Başkanvekili Aksoy ve beraberindekiler, halk otobüslerine binerek şehir turu attı. (Reşat Yiğiz)



Kahvede sohbet

Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy, yeni halk otobüslerinin toplu taşımacılık hizmetine başlama töreninin ardından soluğu kahvede aldı. Cumhuriyet caddesindeki bir kahvede esnafların da bulunduğu bir grup gençle sohbet eden Başkanvekili Aksoy, şöyle konuştu; “Fırsat buldukça halkın arasında dolaşmayı seviyorum. Önümüz bahar. Hizmetlerimizi şehrin dört bir yanına yayacağız. Gerek yeşillendirme, gerekse temizlik gibi önemli çalışmalarda halkın görüşünü alacağız. Batman'da yeşil alan sayısı yetersiz. Cumhuriyet caddesinin genişletilmesiyle birlikte Belediye önündeki refuj taşlarını da kaldırmayı düşünüyoruz. Bu çalışmayı yaparken yeşil dokuya zarar vermeyeceğiz.” Öte yandan kahvede bazı yuttaşların sorunlarını dinleyen Başkanvekili Aksoy, bazı temaslarda bulunmak üzere akşam saatlerinde Başkentin yolunu tuttu. (Altan Ayaz)

 

Editör: TE Bilişim