**Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın iki yıllık çalışması sonucuyla hazırlanan Batman’ın yeni imar planı İl Genel Meclisi’nde oylandı. İmar planı, 15 oyla reddedildi.

 

ONAY ÇIKMADI
İl Özel İdaresi’nin talebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Batman-Hasankeyf yolu çıkışı üzerindeki imar planı, İl Genel Meclisi’nin gündemine geldi. İmar Komisyonu üyeleri Veysi Altılgan ve Mahmut Tileği’nin Meclis’e sunduğu proje, 15 oyla reddedildi. Batman’ın Hasankeyf yolu çıkışı Akça, Binatlı ve Erköklü köylerinin sınırlarını kaplayan yeni imar planı HDP’li İl Genel Meclis üyelerin oyuyla Meclis’ten geçmedi. Meclise üyelerinin ‘hayır’ oyuna anlam veremediğini belirten İl Özel İdare Sekreteri Abdulkadir Özer: “Bu projenin hazırlanması için Çevre Şehircilik Bakanlığına başvurduk. Projenin bitmesiyle birlikte yaklaşık 4 ay önce İl Genel Meclisine sunduk. Dört aydır tartışılıyor. Bu proje Batman’a nefes aldıracaktı. Bununla birlikte Akça, Erköklü ve Binatlı köyleri arazileri müşterek ortaklar olduğu için istimlak sorunu da çözülecekti. Batman-Hasankeyf yolu istimlâk edilemiyor. Bunun için yol da yapılamıyor. Bu proje Batman’a ihtiyaçtır. Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden ressen yapacağız” dedi.

 

“PROJE, ACELEYE GETİRİLİYOR”

Akça, Binatlı ve Erköklü köylerinin sınırlarını imara açılmasına ret oyu kullanan İl Genel Meclis Eş Başkanı Emine Aslan, projenin aceleye getirildiğini söyledi. Mevcut planın tarım arazisi olduğuna da dikkat çeken Aslan, şöyle devam etti: “Bu proje neden aceleye getiriliyor? Üstelik yarın imara açıldığı zaman yerleşim yerinin zaruri ihtiyaçlarını kim karşılayacak? Yine belediyenin üstüne kalacak. Böyle bir projeyi o zaman belediye üstlensin ki hizmetleri de yerine getirsin. İmar planının yapıldığı yerde yeni sulama kanalı geçiyor. Bu arazilerin sulanması yerine betonlaşmaya açılması ne kadar doğrudur? Bunun için yeni yerler imara açılacaksa birinci derece tarım arazisi üzerinde olmamalıdır.” 

Editör: TE Bilişim