**Hasankeyf’in yeni yerleşim birimi, dronelerle görüntülendi. 710 Konutun bitme aşamasına geldiği yeni yerleşim biriminde Belediye hariç tüm kurumlar da ilçeye taşındı. Belediye’nin ise taşınma hazırlıkları sürüyor.

İLÇE SAKİNLERİ YIL SONUNDA TAŞINACAK
Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, yeni yerleşim biriminin dronelerle havadan görüntülediği fotoğrafları, sosyal medya hesabından paylaştı. Yeni yerleşim biriminde çalışmaların havadan görüntüsü dikkat çekti. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, hak sahipleri için inşa edilen 710 konutun da bitme aşamasına geldiğini söyledi. Tüm kamu kurumlarının taşındığı yeni Hasankeyf’te, Belediye hizmet binası da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Yıl sonuna kadar ilçe sakinleri de yeni yerleşim birimine taşınacak.

“SORUNLAR ZAMANLA ÇÖZÜLECEK”
Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, yeni Hasankeyf’te bazı sorunların zamanla çözüleceğini belirterek: “Yeni Hasankeyf’te hak sahiplerine yönelik inşa edilen 710 konut, bitme aşamasına geldi. Konutları inceledik, oturma alanı 150 metrekare. Avlusuyla birlikte ise evler 500 metre karedir. Henüz inşaat durumda olması nedeniyle eksiklikler var. Ancak bir ev bile taşındığında insanlar sorun yaşanırken, kocaman bir ilçe yeniden inşa edildiği için zamanla sorunlar da çözülür. Kaymakamlık, Emniyet ve devletin tüm kurumları Hasankeyf’e taşındı. Son olarak Belediye de taşınacak” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim