**Vali Ahmet Deniz, kurum müdürleriyle birlikte yeni Hasankeyf’te yapımı devam eden ve biten çalışmaları inceledi. Taşınan Zeynel Bey türbesini de ziyaret eden Vali Deniz: “Yeni Hasankeyf, Türkiye’nin sayılı örnek ilçelerinden biri. Çalışmalar tamamlandığında burası daha da güzel olacak” dedi.

2018’DE SU TUTULACAK
Hasankeyf’in yeni yerleşim birimini bazı kurum müdürleriyle birlikte ziyaret eden Vali Ahmet Deniz, yatırımları inceledi. İlk ziyareti Hasankeyf Kaymakamlığına gerçekleştiren Vali Deniz, Kaymakam Faruk Bülent Baygüven’den brifing aldı. Kaymakamlıkta açıklamada bulunan Vali Deniz: “Hasankeyf pırıl pırıl bir ilçemiz. Türkiye’de örnek gösterilecek bir ilçe. Yeni yerleşim alanı ile daha da güzelleşiyor” dedi. Vali Deniz’e brifing veren kurum müdürleri, 2018 yılının Ekim ayında ise gölette su tutulmaya başlanacağını belirtti.

İKİNCİ ETAP ÇALIŞMALARINA 75 MİLYON TL
Vali Deniz’e brifing veren Kaymakam Baygüven ise Hasankeyf’teki köy sayısının 22’ye çıktığını söyledi. Sosyal durum,  coğrafi yapı ve yeniden yerleşim çalışmaları hakkında bilgi veren Baygüven: “Yeni Hasankeyf’te ikinci etap yapım çalışmalarının tutarı 75.826.000 TL civarında. Ayrıca 2. Etap çalışması kapsamında müze, kapalı spor salonu, 60 lojman ve 320 adet konut çalışmalarının yüzde 52 oranında bitirildi” diye konuştu.

“EV SAHİPLİĞİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE GÖSTERECEĞİZ”
Daha sonra Kaymakamlık konferans salonunda Hasankeyf’teki muhtarlarla bir araya gelen Vali Deniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Ocak’taki programına dikkat çekerek, ev sahipliğini en iyi şekilde yapacaklarını söyledi. Deniz, muhtarlara şöyle seslendi: “Hasankeyf, su ile birleştikten sonra çok güzel bir ilçe haline gelecek. Kütüphanesiyle ve sayılı müzesiyle örnek bir yer. Özellikle bu sene, içme sularıyla ilgili depoların iyileştirilmesi yapıldı. Yüksek okulumuz da açılacak. Allah’a şükür huzurumuz yerinde. Batman, güzel yerlere gidiyor. 6 Ocak'ta Cumhurbaşkanımız gelecek. Sizler de hazırlılıklarınızı tamamlayın. Ev sahipliğimizi en iyi şekilde göstereceğiz.”

“SİZ GELİŞTİKÇE TÜRKİYE GELİŞİR”
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Hasankeyf İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilere kitap dağıtan Vali Deniz, öğrencilerden bol bol kitap okumalarını istedi ve şunları söyledi; “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Cumhuriyeti ayakta tutacak olan sizlersiniz. Onun için çok çalışmanız gerekir. En başta kitap okuma alışkanlığı edinin. Kitap okudukça gelişirsiniz. Siz geliştikçe de Türkiye gelişir.”

HEDEFE YAKLAŞTI
Hasankeyf İmam Hatip Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Deniz, Mobil Gençlik Merkezi’nin kurduğu oyun alanında ok atıp, golf oynadı. Sporun önemine de değinen Vali Deniz’in fırlattığı ok ise hedefe yakın noktaya isabet etti. Daha sonra Vali Deniz ve beraberindekiler, taşınan Zeynel Bey türbesini ziyaretin ardından Hasankeyf girişindeki dinlenme alanında vatandaşlarla çay içtikten sonra ilçeden ayrıldı. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim