**3 Aralık Dünya Engelliler gününde hatırlanabildiklerini belirten Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nasreddin Kaya, ilgisizlikten yakındı. Kaya: “Engelliler Tekerlekli Sandalye basketbol takımımız 1. Lig’de ama kendi harçlıklarımızla maçlara çıkıyoruz” dedi.

BATMAN’DA 17 BİN ENGELLİ VAR
Dünya Engelliler gününde Batman’daki bazı engelliler, günlerinde buruk. İl Genelinde 17 Bin engellinin bulunduğunu belirten Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nasreddin Kaya: “Biz engelli değiliz. Kafalardaki engelleri de aşıyoruz. Hayat bizim içinde, biz hayatın içindeyiz” dedi. Haklarının sadece kağıt üzerinde kaldığına işaret eden Başkan Kaya, şunları kaydetti: “3 Aralık’ta Dünya engelliler günü olarak kutlanıyor. Fakat bugünde buruğuz. Düşünün spor kulübümüzün bulunduğu Şirinevler mahallesinde binamızın bulunduğu sokak yer altı şebeke çalışmaları nedeniyle girilemiyor. En azından bugün nedeniyle sokağımızın daha güzel bir görünümde olmasını beklerdik. Yine de 17 bin engellinin bulunduğu Batman, engelliler için son dönemlerde yapılan rampalarla yaşanılabilir bir şehir.”

“BASKETBOLDA 1. LİGDEYİZ AMA…”
Batman Engelliler Spor Kulübünün, Türkiye Bedensel Engellilerspor Federasyonu’nun 1. Liginde mücadele ettiğini de söyleyen Başkan Kaya: “Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, Antalya, İzmir, Bursa, Konya, Samsun ve Yalova gibi güçlü takımların bulunduğu 12 takım arasındayız. Bütçemiz oldukça sınırlı. Çoğu zaman evde pişirdiğimiz yemek ve kendi harçlıklarımızla deplasmanlara çıkıyoruz. Bazen sporcularımız aç bir şekilde maça çıkıyor. 13 Yıldır bu kulübü güçlükle ayakta tutuyoruz. Sporcu sandalyelerinin çoğu eski. Yetkililerden tek isteğimiz var o da böyle özel günlerde bizi yemekli etkinliklerde ağırlamasınlar, bize destek olsunlar yeter” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim