**Batman’ın Kültür Mahallesi'nde oturan İlhan Atmaca, ortanca oğlu 9 yaşındaki Baran’ın doğuştan ‘ter bezi’ hastalığı nedeniyle yazın klimasız ortamda duramadığını söyledi. Yaz boyunca klima çalıştırmak zorunda olduğunu belirten Atmaca, DEDAŞ’tan yaz döneminde fatura indirimi istiyor.

SADECE 3 DİŞİ VAR
Tıp araştırmalarına göre milyonda bir rastlanan ‘anhidrotik ektodermal displazi’ (ter bezi) hastalığına yakalanan Batmanlı 9 yaşındaki 4. Sınıf öğrencisi Baran Atmaca, yaz mevsiminde klimasız ortamda kalamıyor. Batman'da hava sıcaklığının da 41 dereceye varması ile hayat, Baran için daha da zorlaşıyor. Gündüzleri sıcak olmasından dolayı dışarı çıkamayan Baran, yakınlarının internet cafesindeki klimaların altında kalarak serinlemeye çalışıyor. 4 Çocuk babası İlhan Atmaca, ortanca oğlu Baran’ın hastalık nedeniyle 20 kiloyu bile bulmadığını belirterek; “Baran’ın sadece 3 dişi var. protez yapmak istedik ama doktorlar henüz erken dediler.”


SICAK HAVADA DIŞARI ÇIKAMIYOR
Doğduğu günden itibaren rahatsız olmasından dolayı oğlu Baran’ı, hastane hastane dolaştıklarını ifade eden baba İlhan Atmaca; “Çocuğumun hastalığına yaşı küçük iken teşhis konuldu. Tabi bu hastalığın ne olduğunu da bilmiyoruz. Sonradan öğrendiğimiz kadarı ile ter bezi yokmuş. Doğduğu günden bu yana sürekli su ve klima önünde yatarak yaşıyor. Kışın üzerinde bir atletle dışarıda dolaşabiliyor. Hastalığı için doktorlara müracaat ettik, tıpta tedavisi olmadığını söylediler. Sıcak havalarda dışarıya çıktığında 15 dakikadan uzun bir süre kaldığı zaman baygınlık geçiriyor. Yaz mevsiminde klimayı sürekli açık tutmak zorundayız. DEDAŞ yetkililerinden isteğimiz sadece yaz mevsiminde bizi indirimli tarifeden yararlandırması” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilişim