** İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaşması amacıyla ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ etkinliği gerçekleştirdi. Kurum müdürleri ve STK temsilcileri ile birlikte etkinliğe katılan Vali Hulusi Şahin; “Yaya çizgileri, dekor amaçlı değil” dedi.

51 NOKTADA 1100
POLİS GÖREV YAPTI
81 İl’de İçişleri Bakanlığı’nca eş zamanlı düzenlenen ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ etkinliği Batman Park AVM karşısındaki geçitte gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Hulusi Şahin, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve bazı vatandaşlar katıldı. Etkinlik kapsamında kent merkezindeki 51 yaya geçidinde 1100 polis görev yaptı. Beraberindekilerle birlikte yaya geçidinden geçiş yapan Vali Hulusi Şahin: “Programa biraz geç katıldım. Buraya gelene kadar üç yaya geçidinde durdum. Yayalarımız, öncelikli haklarını kullanıyor. Özellikle okul bölgelerinde sürücülerin durup, çocuklarımıza yol vermesi gerekiyor. Yaya geçişleri, medeni dünyanın uyguladığı, bizim de mevzuatımızda olan bir uygulamadır. Bugüne kadar bu uygulanamıyordu ama bundan sonra bu kampanya ile beraber artık yaya geçitleri yayaların olacak” dedi.

“CEZAİ İŞLEMLERDEN
GERİ DURMAYACAĞIZ”
Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürücülerimizin konuda bilinçlenmesini tavsiye ediyorum. Bundan sonra cezai işlem uygulamaktan geri durmayacağız. Aynı zamanda da fahri trafik denetimcileri okul önlerini takip edecek. Bütün trafikçilerimiz şu anda yaya geçitlerinde. Böylece yaya geçitlerimiz sadece bir dekor olmaktan çıkıyor. Çünkü yayalarımıza bir avantaj sağlamıyordu, o zaman fırsat bulduğu her boş yerden yola atlıyordu. Bu yüzden sürücülerimiz her yerde yayaları kollamak zorundadır. Sürücüler için de avantajlı bir trafik sistemi olacak. Modern ve medeni bir sistem olacak.” Öte yandan etkinliği katılan bazı vatandaşlar da uygulamanın sevindirici olduğuna dikkat çekti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim