** Yılın ilk Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık eden Vali Yılmaz Arslan: “Geçen yıl yatırımlara 550 Milyon TL harcama yapıldı. Bu yıl da aynı oranda harcama yapılacak” dedi.


“ÖDENEK SIKINTISI YOK”
2013 Yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Vali Yılmaz Arslan, yatırımlarda ödenek sıkıntısının olmadığını ifade etti. Yatırımcı kuruluş temsilcileri, Rektör Abdüsselam Uluçam, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve bazı il yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Yılmaz Arslan: “Yeni yılda yapılacak yatırımları yakında öğreneceğiz. Ama geçen yıl toplam 293 projeye ön görülen 1 Milyar 955 bin TL’den 550 Milyonu harcandı. Bu yıl aynı orandaki rakam kullanılacak. Birçok sektörde iyi yoldayız. Batman’daki yatırımlarda ödenek sıkıntımız yok” dedi.

TOPLU TAŞIMACILIKTA BELEDİYE JESTİ
Yatırımcı kuruluşların çalışmalarını anlattığı toplantıda yılın sürprizi ise Batman Belediyesi’nden geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik, toplu taşımacılıkta uyguladıkları haftada bir ücretsiz taşımacılık uygulamasını üç güne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Yardımcısı Bülent Tekik: “Kadınları eve hapsetme gibi bir düşüncemiz yok. Önümüzdeki günlerde ücretsiz seferler üç güne çıkarılacak” diye konuştu.

ULUÇAM: “YENİ BÖLÜMLER YOLDA”
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Dicle nehri kenarındaki kampüse taşınmalarıyla yeni bölümlerin de açılacağını söyledi. 6800’ü öğrenci, 843 öğretim görevlisi ve personeliyle 8 bine yaklaşan Batman Üniversitesi kadrosunun her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Uluçam: “Yeni kampüsümüzün altyapı eksiklikleri var ama bunları hızla gideriyoruz. Artık öğretim üyesinde seçici davranıyoruz. Elektrik elektronik bölümü başta olmak üzere birçok yeni bölümler açacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim