*Batman Kuyumcular Derneği Başkanı Şehmus Kaplan, kuyumcuların düğün sezonuna hazır olduğunu söyledi. Düğünlerde altın faturasının 40 ila 60 bin TL arasında değiştiğini belirten Başkan Kaplan: “Olası soygun olaylarına karşı esnafımızın tabanca ruhsatı konusunda kolaylık sağlayan Valimiz sayın Ahmet Deniz’e teşekkür ediyoruz” dedi.

*Son 10 yılda ayılık ortalama yüzde 16 kazandıran Cumhuriyet altını geride tüm yatırım araçlarını geride bıraktı. Dolar yerine Cumhuriyet altını biriktirenler daha kazançlı.

“DÜĞÜN MEVSİMİ EKONOMİYE İLAÇ”
İlkbahar mevsiminde start alan nişan ve düğün törenlerinin Ramazan ayına kadar devam etmesinin durgun piyasaya ilaç gibi geldiğini söyleyen Batman Kuyumcular Derneği Başkanı Şehmus Kaplan, kuyumcu esnafının yeni sezona hazır olduğunu belirtti. Başkan Kaplan, “Düğün mevsimi sadece kuyumcu esnafı değil, mobilyacı, çeyiz işleri, giyimci, yün satıcısı ve salon işletmecilerine kadar birçok esnafın dört gözle beklediği mevsimdir. Kısacası düğün mevsimi tüm esnafa yarıyor. Şimdiden genç çiftlere yönelik vitrinlerimizi Halep zinciri, bilezik, set ve altın zincirlerle süsledik. Kuyumcular düğün mevsimine hazırdır” diye konuştu.

“ALTIN MASRAFI 40 İLA 60 BİN TL ARASINDA”

235 Üyeli Kuyumcular Derneği Başkanlığını 20 yıldır yapan Şehmus Kaplan, altının normal seyrinde sürdüğünü belirtti. Normal bir düğün için altın faturasının 35 ila 40 bin TL, daha yüksek bir düğün için 65 ila 70 bin TL arasında masraf olabileceğine dikkat çeken Başkan Kaplan, “22 ayar altın 153 TL, Çeyrek 270 TL, Cumhuriyet altını ise bin 110 TL’den işlem görüyor. 4-5 ay öncesinde altında ciddi bir düşüş oldu. Her bilezikte ortalama 200 TL’lik bir düşüş yaşandı. Son günlerde altın normal seyrinde işlem görüyor. Ayrıca olası soygun olaylarına karşı esnafımıza tabanca ruhsatı konusunda her türlü desteği veren Valimiz sayın Ahmet Deniz ile diğer yöneticilere teşekkür ediyoruz” dedi.

ALTIN KAZANDIRIYOR

Başkan Kaplan, şunları kaydetti: “Son 10 yıllık getirileri baktığımızda yılık ortalama en yüksek getiri Cumhuriyet altınında. Dolar, Euro ve Borsa getiri sıralamasında altının gerisinde geliyor. Zaman zaman borsa ve dolarda yüksek getiriler olmasına rağmen yatırımcılar en yüksek getiriyi istikrarlı olarak altında sağladı. Cumhuriyet altını yatırımcısına yıllık ortalama yüzde 16 oranında getiri sağladı.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim