**Dicle Kalkınma Ajansı’nın Temmuz ayı toplantısı Batman’da gerçekleştirildi. Siirt ve Şırnak Valilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Vali Ahmet Deniz: “Kalkınma ajansları artık bir yatırım ofisi gibi çalışacak. Sanayicimiz ve yatırımcımız bürokraside boğulmamalı” dedi.

“AJANS YENİDEN
YAPILANDIRILIYOR”
Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan Dicle Kalkın Ajansı’nın (DİKA), Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısı, Türkiye Petrolleri Kristal Park’ta düzenlendi. Batman Valisi Ahmet Deniz’in ev sahipliği yaptığı toplantıya Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, ajans üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Deniz: “Bölgeler arası kalkınmışlık düzeyi asgariye indirilmesi çerçevesinde yoğun çabası ve gayreti olan birimlerimiz Kalkınma Ajansları, kurulduğu günden itibaren çok başarılı hizmetlerde bulundu. Kalkınma Ajansları bir yatırım ofisi gibi çalışacak.  Bu şekilde bir yapılandırma içerisine giriliyor. Yeni personellerin alımıyla daha da güçlenecek. Biz de yıllardır ajansların, kalkınma ofisi olmasını istiyorduk” dedi.

“HUZURLA BİRLİKTE
HER ŞEY GELİŞİYOR”
Bölgedeki işsizlik oranlarına da dikkat çeken Vali Deniz, yatırımcıların bürokraside boğulmaması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Sanayicimiz, yatırımcımız, illere geldiği zaman ilk kalkınma ajansına başvursunlar. Onların işini ajanslar takip etmeli. Yatırımcı bürokraside boğulmasın. Bölgemizin TRC3 dediğimiz dört ilimizin de en önemli problemi işsizlik. İşsizlik, yüzde 28’lere varan bir düzeyde. En azından bürokrasiyi azaltarak güzel şeyler olacağını düşünüyoruz. Tabi işin en önemlisi huzur. Huzurun olduğu yerde yatırım, gelişim, değişim de oluyor. Cazibe merkezleriyle birlikte illerimize çok ciddi yatırım talebi var. Bu, huzur olduğu için var. Bize ve hepimize düşün de huzura sahip çıkmaktır. Vatanperver halkımız, güzel insanlarımız hep beraber güzel bir duruş sergiliyor.” Daha sonra DİKA’nın gündemdeki konular karara bağlandı.

Editör: TE Bilişim