** Batman’da 500 kişinin çalıştığı tekstil fabrikası kuran Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı: “İplik fabrikamız için 80 dönüm arazi hazır. Seçimle birlikte yatırımımız gecikti” dedi.

YATIRIMCILAR BEKLEYİŞTE
Önümüzdeki süreçte Irak’ın Kürt bölgesinin başkenti Erbil’de de tekstil yatırımı planlayan Denizli’nin tekstil duayenlerinden ve Batman’daki tekstil fabrikasında 500 kişiye istihdam sağlayan Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, hükümetin kurulmasını dört gözle beklediklerini söyledi. Bölgenin parlayan yıldızı Batman’da ilk iplik fabrikası temelini de atmanın hazırlığında olduklarını ifade eden Aydınlı: “Her yerde olduğu gibi yatırımlarda durgunluk dönemi yaşanıyor. Herkes hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyor” diye konuştu.

“BÖYLE DURGUNLUK GÖRÜLMEDİ”
Enka İş Makinaları Batman bayisi Mustafa Balaban, son yılların en durgun dönemini geçirdiklerini belirtti. Balaban, şöyle konuştu: “Birçok kriz gördük. Durgun dönemler de yaşadık. Fakat hiçbir dönemde böyle durgun bir süreçle karşılaşmadık. Herkes hükümetin kurulmasını bekliyor.” Öte yandan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir ise birçok yatırımcının koalisyon hükümetinin kurulmasını beklediğini belirterek: “Artık ne olacaksa bir an önce olsun. Yatırımların durduğu bir dönemdeyiz. Piyasada herkesin eli kolu bağlı. Yatırımcılar haklı olarak bir an önce hükümetin kurulmasını istiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim