** Vali Ahmet Deniz’in geçen hafta il koordinasyon kurulu toplantısında yeni hastane yatırımı önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik uyarılarının ardından Belediye, imar değişikliği için onay verdi.

** Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar; “Halkımızın kendi belediyesinden talebi ve beklentisine karşılık olarak, imar plan değişiklik talebinin kabul etme kararı aldık” dedi.

200  YATAKLI HASTANE İÇİN ARSA TAMAM
Güney Raman çevre yolu üzerinde yapılması planan 200 yataklı devlet hastanesi yatırımı için belirlenen alana Belediye, onay verdi. Belediyenin daha önce arsa için ‘uygun değil’ tespiti üzerine kamuoyunda tartışmalar yaşanmıştı. Vali Ahmet Deniz de geçen hafta il koordinasyon kurulu toplantısında ilgili kurumlara yönelik, ‘Sorunu çözmezseniz kendim çözerim’ uyarısıyla tekrar gündeme gelen hastane yatırımıyla ilgili Belediye yeni kararını açıkladı. Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar, halkın talepleri doğrultusunda imar değişikliğine onay verdiklerini açıkladı.

 

“HASTANE YATIRIMINA KARŞI OLMADIK”
Batman Belediye Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, verdikleri yeni kararla ilgili açıklamalarda bulundu. Eş Başlan Vekili Hürriyet Kaytar, halkın taleplerine göre hareket edileceğini belirterek: “Kentimizde 200 yataklı bir devlet hastanesi yapılması düşünülen alanla ilgili bir takım sorunlar yaşadık. Biz, Batman Belediyesi olarak yapılacak olan hastanenin değil, yer seçiminin hatalı olduğunu belirttik. Yaptığımız araştırmalar da gösteriyor ki buradaki alan gelecekte bir takım sorunlara ve kentin gelişimine engel olacaktır. Ancak bu durum bazı odaklarca halka yanlış aksettirildi. Belediyenin hastaneye karşı olduğu yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.



“HALKIN TALEBİNE YÖNELİK KARAR VERDİK”
Kararı halkın talebi doğrultusunda yeniden değerlendirdiklerini de ifade eden Kaytar, şöyle devam etti: “Halkımızın da dahil olduğu tartışma süreçlerinde, özellikle anılan bölgede yaşayan halkımız tarafından, burada hastane yapılmasına izin vermemiz konusunda çok ciddi talepler bizlerle paylaşılmıştır. Bizler halkçı belediyeciliği şiar edinmiş bir siyasi geleneğin temsilcisi olarak halkımızın taleplerine duyarsız kalamayız. Bu nedenle halkımızdan gelen yoğun talepler, tarafımızdan bir daha değerlendirilmiş; bu değerlendirme sonucunda, teknik ve bilimsel anlamda, şehircilik namına barındırdığı bütün risklere rağmen halkımızın talebini dikkate almamız gerektiği yönünde bir sonuca ulaşılmıştır. Bu çerçevede ifade etmek gerekirse; daha önce de söylemiş olduğumuz bütün sıkıntılara dair görüşümüz değişmemekle birlikte halkımızın kendi belediyesinden talebi ve beklentisine karşılık olarak, imar plan değişiklik talebinin kabul edilmesine karar vermiş bulunmaktayız.”

Editör: TE Bilişim