**Özel Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç, önemli seminerlere ev sahipliğini sürdüreceklerini belirterek: “Ankara’daki Yaşam ile Batman’ı buluşturuyoruz. Artık tedavi yöntemleri kolaylaştı. Ankara’da tedavi gören hastalarımızın memnuniyeti bizi mutlu ediyor” dedi.

SEMİNERE 6 UZMAN KATILDI
Batman Özel Yaşam Hastanesi’nin ilk kez düzenlediği, alanlarında uzman olan profesörlerin de bulunduğu seminer ilgi gördü. Özel Yaşam Hastanesi Başhekimi Cevzet Demirdağ, ilk kez düzenledikleri ‘Genel Cerrahi, Onkolojik Cerrahi, Laparoskopik, Obezite Cerrahi, Üroloji, Prostatta Holep, Taşlarda Robotik Lazer’ konulu seminerin önemine dikkat çekti. Seminerin açılışında hastane kurucusu merhum Ahmet Dinç için ‘Yaşam Hastaneleri için büyük emek vermiş Ahmet Dinç’e Allah’tan rahmet diliyoruz’ yazısı, sinevizyonla yansıtıldığı anda duygulu anlar yaşandı. Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç, merhum Ahmet Dinç’in bugünleri görmek istediğini ifade etti. Özel Çankaya Hastanesi ile Batman’ı buluşturan seminerde Prof. Dr. Remzi Sağlam, Prof. Dr. Selçuk Haznedaroğlu, Doç. Dr. Önder Sürgit, Dr. Tayfun Demircioğlu, Op. Dr. Serkan Karabulut ve Op. Dr. Zafer Tokatlı, kendi branşlarındaki tedavi yöntemlerini anlattı. Batman’daki diğer özel hastanelerdeki üroloji ve yöneticilerinin de katıldığı seminer, yaklaşık 3 saat sürdü.

ROBOTLA TEDAVİ
Prostatta Holep tedavi yöntemi üzerinde duran Prof. Dr. Remzi Sağlam: “Birçok konferansta holep tedavisine dikkat çekiyoruz. Bazı hastalar idrar kaçırıyor, zorluk çekiyor. Artık prostatın büyümesinde yeni tedavi yöntemi olan holepte lazer kullanıyoruz. Çok başarılı ameliyatlar yapılıyor. Türkiye’de üretilen Avissane robotu, dünyada bir ilktir. Bu sadece Türkiye’de yapılıyor. Birçok ülkedeki doktor, buraya gelip, bu cihazı öğreniyor ve bu tedaviyi uyguluyor. Daha bir hafta önce Batman’dan gelip Ankara’da tedavi olan Sadık Akay çok başarılı bir ameliyat geçirdi. O da bugün aramızda. 50 Yaşın üzerindekilerin mutlaka prostat için bir kontrol muayenesinden geçmesini tavsiye ediyorum” dedi. Diğer uzmanların da kendi alanlarında anlattıkları tedavi yöntemlerinin konuşulduğu seminer sonrası konuklara teşekkür eden Mehmet Dinç, Ankara Özel Çankaya ile Batman Yaşam arasındaki yararlı seminerleri sürdüreceklerine dikkat çekti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim