** Özel Batman Yaşam Hastanesi’nin organ bağışı ve sigara bırakma kampanyası etkinliğine katılan Vali Ahmet Deniz, organ bağışında bulunanlara plaket, sigara bırakanlara ise yarım altın verdi.

190 PERSONELDEN ORGAN BAĞIŞI
Batman Valisi Ahmet Deniz’in başlattığı ‘Yaşama destek ver’ ile ‘Sigarayı sen de bırak’ kampanyalarına bir destek de Özel Batman Yaşam Hastanesi’nden geldi. Hastanede düzenlenen törene Vali Ahmet Deniz, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi ve hastane yöneticileri katıldı. Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç, Batman’da örnek kampanyalar başlatan Vali Deniz’e plaket verdi. Hastane yöneticilerinden Burhan Dinç, Vali Deniz’in başlattığı ‘organ bağışı’ kampanyasına hastane personelinden 190 kişinin katıldığını söyledi. Hedeflerinin yıl sonuna kadar organ bağışına destek vermek olduğunu ifade eden Dinç: “Organ bağışı başta olmak üzere örnek kampanyalar başlatan Valimiz sayın Deniz’in çalışmaları takdire şayandır. Bu kampanyaları destekliyoruz” dedi.


1800 KİŞİ ORGAN BAĞIŞI YAPTI
Son üç ayda organ bağışında bulunanların sayısının 1800’e ulaştığına dikkat çeken Vali Ahmet Deniz ise şöyle konuştu: “22 Bin vatandaşımıza organ bulunmazsa 3-5 ay içinde hayatını kaybedecek. Hepimiz öleceğiz, bu dünyada faniyiz. Hiçbirimizin garantisi yok. En azından birkaç kişiye organ bağışlamakla üzerimize düşeni yapmış oluruz. Organ bağışında Avrupa’ya göre çok gerideyiz. İlimiz organ bağışında daha önce 59. sıradayken şimdi 28. sırada. Her projede Batman ilk 10’larda olmalı. Özellikle çağımızın hastalığı olan sigarayla mücadelede daha etkin kampanya sürdürmeliyiz. Kapalı alanlardaki denetimleri sürdürüyoruz. Sigarayı bırakanları kutluyorum. Ayrıca kitap okuma kampanyasını da yakın bir süreçte kitap fuarıyla taçlandırmayı düşünüyoruz.” Konuşmaların ardından Vali Deniz, kampanyalara destek veren hastane personellerine plaket ve altın verdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim