** Ak Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen, 1 Şubat’ta resmen seçim propaganda çalışmalarına başlayacaklarını söyledi ve ekledi: “Tekrarı olmayan 72 projeyi Batman’a tasarlıyoruz. Bunu kamuoyuyla yakında paylaşacağız. Daha seçime uzun bir süre var” dedi.


** Seçimde ağırlıklı olarak çözüm süreci ile kimlik-inançların buluştuğu kent parolasıyla çalışacaklarını ifade eden Ak Parti Belediye Başkan adayı Ekmen: “6 Aydır 500 arkadaşımız çalışıyor. Seçime hazır bir partiyiz. Kimlik ve inancın ifadesiyle örtüşen bir Batman için çalışacağız” diye konuştu.


BASINLA BULUŞTU
Ak Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Mado’da bir araya geldi. İl Başkanı Murat Güneştekin, Merkez İlçe Başkanı Diyaeddin Uçar, Kadın ve Gençleri Kolları başkanlarının da bulunduğu toplantıda ilk konuşmayı il başkanı yaptı. Güneştekin, bugüne kadar kendilerine oy veren, vermeyen tüm Batmanlı seçmenlere teşekkür etti. Güneştekin, şöyle konuştu: “Batmanlı seçmenlerimizi hiçbir zaman ötekileştirmedik. Tüm seçmenlerle kardeşliğimiz var. Hedefimiz, güzel bir Batman için ne yapabilirizin mücadelesini vermektir. Yerel seçim yaklaşınca başkan adayımız sayın Ekmen’le birlikte tüm STK temsilcileri ve seçmenlere ulaşıp, proje ve hedeflerimizi anlatacağız.”


120 GÜN ÖNCESİNDE ADAYLIĞIM AÇIKLANDI”
Batman eski Ak Parti Milletvekili avukat Mehmet Emin Ekmen, 120 gün öncesinden Batman Belediye Başkan adaylığının kamuoyuna duyurulduğunu ifade etti. Batman’ı yerel ve ulusal sahada da anlatacak kampanyaların önemli projeleri arasında bulunduğunu ifade eden Ekmen: “SKM bürosunu kurduk. Seçim lokaliyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Profesyonel bir kampanya ile projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Projeler bazında İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri bize teknik konuda yardımcı olacak. Ekonomi ve mühendislik yönünde uygulanabilir projelere kafa yoracağız. ‘Batman için bir hayalim var’ sitemizde anketlere başladık. Şu ana kadar 100’ün üzerinde proje geldi. Maliyet ve Mühendislik olarak uygulanabilecek projeleri programımıza almayı hedefledik” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN
VAROŞ SEMTLER YARARLANACAK”

BDP’li yerel yönetimin, vizyon projelerinin tam anlamıyla hayata geçirmediğini de kaydeden Ak Parti Belediye Başkan adayı Ekmen: “Belediyeyi kazandığımızda mevcut projelerin paydaşlarıyla tekrar bir araya geleceğiz. Kentsel dönüşüm yasasından sonra eski mahalleler ile yeni gettoların oluştuğu semtlerde de projeleri uygulayacağız. Maalesef raylı sistem uygulaması Turgut Özal bulvarına yansıtılmadı. DDY raylarına ilave projelerle banliyo yolculuk hizmeti Balpınar’a kadar yapılabilecek. Farklı park, havuz, kadın yaşam merkezleri, taziye evleri, semt sahaları, mahalle muhtarlık bürolarını nasıl tesis edilebiliriz yönünde proje hazırlıklarımızı Ocak’ın ilk haftasına kadar tamamlayacağız. Bu projelerimizi de Maliye Bakanımız ve Başbakanımıza sunacağız. Ayrıca Güney çevre yolu da tamamlanmak üzere. TPAO bulvarında ciddi bir araç tıkanıklığı var. Bu güzergaha yeni bir yol eklenebilir” diye konuştu.


BATMAN’A 72 PROJE…
Batman’ın plakası olan 72 proje tasarladıklarını anımsatan Ak Partili Belediye Başkan adayı Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekrarı olmayan 72 projeyle Batmanlıların önüne çıkacağız. Daha önümüzde uzun bir seçim süreci var. Aday tanıtım süreci de yakında olacak. Hazırlıklı kampanyamızı ise 1 Şubat’ta düzenlemeyi hedefliyoruz. 6 Aydır 500 arkadaşımız çalışma yürütüyor. İl, ilçe, gençlik ve kadın kollarımız partisel çalışma modeli içindedir. Diğer partilerin adaylarının açıklanmasıyla birlikte fiilen çalışma başlatacağız. Biz, Batman’ı bir adım daha ileriye götürmenin çabası içinde olacağız.”


YARIŞMACI VE ÇATIŞMACI
DİLDEN UZAK OLACAĞIZ”

Seçim kampanyası sürecinde yarışmacı ve çatışmacı dilden uzak bir kampanyayı sürdüreceklerini de belirten Ekmen, şöyle devam etti: “Diğer partilerin de bu doğrultuda hareket etmelerini bekliyoruz. Yeni bir Batman alternatifi ve çözüm sürecini anlatacağız. Elbette kazanmak önemli ama kazanmaktan çok süreç ve çözüm sürecine olan ilginin desteğini buradan Batı’ya mesaj olarak vermek istiyoruz. Batman’ı, kendi kimliğiyle yaşama hedeflerine ulaştırırsak birçok sorunu da çözüme kavuşturmuş oluruz. 60 Yıllık belediye emsalinde yeni bir döneme imza atmak istiyoruz. 10 Yıllık Ak Parti döneminde genel anlamda hep pozitif bir noktada olduk.”


15 YILDIR BELEDİYECİLİKTE İHMAL VAR”
15 Yıl süreyle belediyecilikte ihmalkarlığın da olduğunu kaydeden Ak Partili Ekmen: “Maalesef 15 yıldır yerel yönetimde ihmalkarlık var. Elbette şapkadan tavşan çıkartmayacağız. Projelerimizi açıkladığımızda belki birileri ‘bu benim projemdi’ diyebilir. Halkın örtüştüğü projelerle ilgileneceğiz. İluh deresinin ıslahında eski ve yeni Batman kavramı ortadan kalkacak. İluh deresi neden Eskişehir Porsuk’a dönüşmesin. Batmanlılara projelerimizi anlatacağız. Batman, kendi kimliklerini önemsendiği bir il. İnsan merkezli bir şehir kurulmuş. Biz hem kimlik hem de inancı ön planda tutacağız. Çünkü biz kimliğin ifadesiyle örtüşen bir iliz. Kimliklere dair hassasiyetler de ortadadır” dedi.


ÇÖZÜM SÜRECİ 8 KEZ DENENDİ”
Çözüm sürecinin sekiz kez denenmesine de dikkat çeken Ak Partili Belediye Başkanı Ekmen: “Bu süreçte ilk defa yüzde yüz yerli bir çalışma başlatıldı. Sürecin ana ekseninde bir sorun yok. Bu süreçte çok ciddi badireler atlatıldı. Paris katliamı, Ak Parti binasına saldırı, yol kesme faaliyetleri, Lice ve karakol olayları çoğu zaman bu seyirde bir provokasyondu. Hükümet, sağduyulu bir dille hareket etti. Örgüt liderleri de bunları provokasyon olarak niteledi. Kandil’den süreçle ilgili mesajlar geliyor. Ancak kontrollü bir gerilim var. Şu anda köprüleri atacak bir dozda değil. Barzani ve Şıvan’ın Diyarbakır’a getirilmesi, çözüm süreci için iyi bir meteryaldi. İmralı’dan gelen açıklamalar umudu koruyor. Seçim sürecinde bazı sürpriz gelişmeler de yaşanabilir. Gazeteciler, İmralı’ya götürülebilir. Tarafların provokasyonlara karşı sağduyulu olmaları gerekiyor. Elbette asayiş görüntüleri, şantiye baskını gibi eylemler sürecin ruhuna aykırı değil. Yerel yönetimler güçleniyor. Artık Batman Belediye Başkanı gidip Sason Acar’ın sorununu da dinleyecek. Yerelin güçlenmesi örnek bir çalışmadır” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim