** Batman Barosu, adli yıl açılışı ve 1 Eylül nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim: “Türkiye’de çağın gereklerine ve toplumsal ihtiyaçlara uygun, tarafsızlığı ve bağımsızlığı temin edecek bir yargı reformuna ihtiyaç var” dedi.

BARO’DAN MESAJLAR
Baro CMUK merkezinde gerçekleştirilen basın açıklamasına Baro Başkanı Ahmet Sevim ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Adli yıl açılışı ve 1 Eylül dünya barış günü nedeniyle değerlendirmelerde bulunan Başkan Sevim, ‘Türkiye’de yargı reformu şart’ dedi. Sevim, şöyle devam etti: “Maalesef Türkiye’de yargı doğasından beklenenin aksine bizatihi sorunların merkezinde yer almakta, sorunları derinleştirmektedir. Bugün Türkiye’de yargı mensupları da dahil olmak üzere yargı eliyle mağdur edilmemiş neredeyse hiçbir toplumsal kesim kalmamıştır. Türkiye’de çağın gereklerine ve toplumsal ihtiyaçlara uygun, tarafsızlığı ve bağımsızlığı temin edecek bir yargı reformuna ihtiyaç vardır.”

“TOPLUMA RAĞMEN SÜREÇ BİTİRİLEMEZ”
Çatışmalı sürece de dikkat çeken Sevim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük bir toplumsal destekle başlayan ve artan bir destekle devam eden ve dolayısıyla hiçbir gücün topluma rağmen bitirmeye hakkının olmadığı çözüm süreci maalesef akamete uğramış ve çatışmalar yeniden başlamıştır. Çözüm sürecinin temel karakteri sorunun şiddet dışı yöntemlerle çözülmesi, sivil siyaset alanının açılması iken ve 7 Haziran seçimleri ile sivil siyasete açık ve güçlü bir desteğe rağmen bu yoldan dönülmüş olmasının toplumsal hiçbir karşılığının olmadığını açıkça ifade etmek isteriz. Çatışma, saldırı ve operasyonlar barışa ve bir arada yaşama kültürüne dair inançta derin kırılmalar yaşanmadan sonlandırılsın.”

Editör: TE Bilişim