**Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, konuk ettikleri 3 bin 500 Ezidi ailesine her türlü desteği verdiklerini söyledi ve ekledi: “Gönül arzu ederdi ki; Avrupa’daki Ezidi lobisi de bizler kadar destek verseydi.”
“KIŞ DA ÇADIRDA NASIL KALACAKLAR?”
Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde güçlü lobiye sahip olan Ezidilerin, Şengal’den Batman’a sığınan ailelere beklenilen desteği vermemesinden yakınan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir; “Kendi imkanlarımızla Ezidi kardeşlerimize yardım elini uzattık, uzatmak da insani görevimiz. Beşiri’nin Ezidi köylerine yüzlerce Şengalli Ezidi yerleşti. O köylerde viraneye dönüşen tüm evleri kullanılır hale getirdik. Bir de Uğurca (Korix) köyünde 2 bin kişinin kalacağı çadır kent kurduk. Fakat iki ay sonra kış mevsimi gelecek. Ezidi kardeşlerimizin soğuk havalarda çadırlarda kalmamaları imkansız. Keşke konteynır yapabilseydik” dedi.
“KOMİK YARDIMLAR ULAŞTI”
Avrupa’nın bazı kentlerinden Ezidilerin bireysel olarak Batman’a yardım ulaştırdıklarını ifade eden Eş Başkan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü; “Avrupa’da güçlü lobiye sahip olan Ezidilerin, Şengal’deki Ezidi kardeşlerimize ciddi katkılarının olmasını beklerken, işin doğrusu düş kırıklığına uğradık. Çok komik yardımlar Batman’a ulaştı. Gönül isterdi ki; çadır kent yerine ‘konteynır kent’ kuralım. İmkanlarımız kısıtlı. 2-3 milyon TL’lik bir harcamayla örnek bir konteynır kentini Uğurca’ya kazandırabilirdik. Fakat arzu ettiğimiz desteği görmeyince çadır kent yaşam alanını kurduk. Kış mevsimini kara kara düşünüyoruz. Ezidiler kış mevsiminde çadır kentte kalamaz.”

Editör: TE Bilişim