**Batman Barosu’nun 14. Olağan Genel Kurulu’nda iki liste yarıştı. Üçüncü kez Baro Başkanlığına aday olan Ahmet Sevim, son sürece dikkat çekerek: “Faille değil, fiille mücadele ettik. Bu yangına odun taşımadık” dedi.

 

AVUKATLAR İLGİ GÖSTERDİ

Bir süre önce hizmete giren Gültepe mahallesindeki Batman Barosu binası ilk kez kongreye ev sahipliği yaptı. İki dönem Başkanlık görevini tamamlayan Ahmet Sevim ile Abdülhamit Çakan’ın yarıştığı Baro’nun 14. Olağan Genel Kurulu’na avukatlar ilgi gösterdi. Baro’da üye sayısının 284’e çıkması nedeniyle yönetim kurulu sayısı da 10’a çıktı. Kongre öncesi iki aday da kürsüye çıkarak üyelere hitap etti. Oy verme işlemi 17.00’de tamamlandı. Gazetemiz baskıya girdiği saate kadar oy tasnif işlemleri sürdü.

 

“HİÇBİR ZAMAN YUTKUNMADIK”

Başkanlığı süresince hiçbir zaman doğruları söyleme noktasında yutkunmadıklarını belirten Sevim: “Çözüm sürecinde bin bir emekle gelinen noktadan, bir bütün olarak siyaset kurumunun kazanımlardan vazgeçilmesini, kentlerin çatışma alanlarına dönüştürülmesini, evlerimizin yıkılmasını, insanların göçertilmesini, siyasetçilerin katledilmesini, tutuklanmasını anlamadık, kabul etmedik, siyaset kurumunun tüm eksik hallerine rağmen, sorunları çözmenin, bir arada yaşam mücadelesinin birici yolunun siyaset olduğunu her fırsatta dile getirdik. Faille değil, fiille mücadele ettik. Bu yangına odun taşımadık, bir karınca misali de olsa, yangını söndürmeye çalıştık” dedi.

 

YARIŞAN LiSTELER...
Ahmet Sevim’in listesi: “Ayvaz Turgut, Ahmet Sevim’in listesi: “Ayvaz Turgut, Serhat Günenç, Mehmet Cemal İlge, Şerif Yıldırım, Abdulazim Kaya, Tayyar Ekmen, Gül Solak, Saadet Şahin, Erkan Şenses, Adil Duman.” Abdülhamit Çakan’ın listesi: “Ekrem Taşkın, Serkan Ramanlı, Neşe Polat, Alaettin Baran, Mehmet Sadık Bülbül, Kutbettin Suçin, Mehmet Demir, Mehmet Salih Atilla, Ahmet Çelik, Ferhat Özdemir.”

Editör: TE Bilişim