** Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Kesmeköprü köyünde gece saatlerinde komşusunun çadır evinde çıkan yangına müdahale etmek isteyen 53 yaşındaki Sabri Çiğçi’nin kalbi durdu.


YANGINDA CAN PAZARI
Batman’ın Hasankeyf ilçesi Kesmeköprü köyünde komşusunun çadır evinde çıkan yangını söndürmek isteyen 12 çocuk babası, yaşamını yitirdi. Gece 22.30 sıralarında soba önünde çay içerken kıl çadırının ateş aldığını söyleyen 8 çocuk annesi Rahime Ateş: “Eşim çobanlık yapıyor. Komşularla birlikteydik. Yakınımız Behice Güzel’le birlikte sobanın önünde duruyorduk. Çayları doldurduğumuz anda bir anda kendimizi ateşlerin içinde bulduk. Alevler her yeri sardı. Komşuların yardımıyla kendimizi evin dışına attık. İtfaiye geç gelince evde ne varsa kül oldu. Perişan hale geldik. En büyük üzüntümüz bize yardıma gelen Sabri’nin ölümü oldu” dedi.


DUMANDAN ETKİLENDİ, KALBİ DURDU
Komşusunun evinin yandığını gören 12 çocuk babası Sabri Çiğçi, yangına müdahale etti. Çevredekilerle birlikte bakraç ve kovalarla yangını söndürmek isterken Sabri Çiğçi yere yığıldı. Hasankeyf’teki Sağlık Ocağının kapalı ve ambulansın olaya müdahale etmemesinden yakınan baba Mehmet Çiğçi ise şöyle konuştu: “Oğlumun sağlığı yerindeydi. Komşumuzun evi yanınca hepimiz yardıma koştuk. Bu sırada oğlum Sabri önce dumandan etkilendi. Sonra elini kalbinin üzerine koydu. Nefes alamaz durumdaydı. Özel arabayla Batman’a kaldırmak istediğimiz sırada yolda hayatını kaybettik. Eğer sağlık ocağı açık olsaydı ve gerekli müdahale yapılsaydı, oğlum aramızda olacaktı. İhmali olanlar hakkında davacı olacağım.” Bu arada Diyarbakır Araştırma Hastanesi’nde otopsisi yapılan Sabri Çiğçi’nin kalbinin durması nedeniyle yaşamını yitirdiği belirlendi.

Editör: TE Bilişim