**Güneykent mahallesinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Milli Eğitim’e devrettiği Güneykent anaokulunun, hırsızlar tarafından yağmalanması üzerine yetkililer harekete geçti. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, okulda 10 güvenlik elemanının görevlendirileceğini söyledi.
YAYINIMIZ HAREKETE GEÇİRDİ
Önceki gün ‘Açılmadan yağmalandı’ başlıklı Batman Çağdaş haberi, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerini harekete geçirdi. Dört derslikli Güneykent anaokulundaki eksikliklerin giderilmesi için bir ekip oluşturduklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik; “Bir eğitim yuvasının bu hale gelmesi düşündürücüdür. Eğitim yuvasındaki eksikliklerimizin giderilmesine yönelik özel bir ekip oluşturduk. Önümüzdeki hafta okulu eğitim-öğretime açacağız. Eğitim yuvasındaki eksiklikleri gidermeye çalışacağız” dedi.
10 GÜVENLİK GÖREVLİSİ KORUYACAK
Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Milli Eğitim’e devrettiği eğitim yuvasının korunmamasından da yakınan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Her şeyden önce o semt sakinleri okulu korumalıydı. Bir okula ancak bu kadar hasar verilebilir. Kısa bir sürede okulun bu şekilde yağmalanmasına doğrusu şaşırdık. 10 güvenlik görevlisi bundan böyle okulu koruyacak. İlk etapta üç sınıfla eğitim-öğretime başlayacak olan Güneykent mahallesindeki ortaokul bölümünü de daha sonra hizmete açacağız. Semt sakinlerinden ricamız eğitim yuvalarını sahiplenmelidir.”


Editör: TE Bilişim