*Son yağışlarla birlikte akarsular taştı. Batman Çayı kıyısındaki ekili alanların büyük bölümü su altında kaldı. Tarım arazilerinin yanı sıra çay kıyısındaki betondan bir kulübeyi de su devirdi.

BETON KULÜBE BU HALE GELDİ
Hafta sonu etkili olan yağışlar, Batman ovasında da etkili oldu. Batman ile Garzan barajlarında doluluk oranı yüzde 90’ların seviyesine çıkarken, Batman ve Sason Çayı kıyısındaki bazı ekili alanlar ile beton kulübüler hasar gördü. Sason Mereto dağındaki karların erimesiyle çay yataklarında su seviyesi yükseldi. Ekili alanların bir bölümü su altında kaldı. Batman Çayı kıyısındaki Şerbetli köyü yakınındaki beton kulübe su seviyesinin yükselmesiyle yıkıldı. Daha önce Batman-Kozluk karayolunun bir bölümüne de zarar veren Batman Çayı suyu, yer yer ekili alanları sular altında bıraktı. Çiftçiler ekili alanların bir bölümünün çevresine topraktan set çekti.

YEMYEŞİL OVA
Son yağışlarla birlikte Batman ve ovasındaki hububat ekili alanlar boy attı, çiftçilerin yüzü güldü. Bahar mevsiminde beklenilenin üzerinde yağışların gerçekleştiğine işaret eden Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan: “Mart’ın son haftasındayız. Yağışlar özellikle ekili alanlara ilaç gibi geldi. Bahar mevsimindeki yağışlar kuraklık korkusunu ortadan kaldırdı. Çiftçinin özellikle ilaçlama ve yabancı ot mücadelesi için tarladan gözünü ayırmamalı. Geçen yıla göre yağışlar daha fazla olunca ekili alanlar da kendini buldu” dedi.

YAĞIŞTA PİKNİK KEYFİ
Hafta sonu yağışın etkili olduğu Batman’da, piknikçiler özel araçlarıyla akarsuların kıyılarından ayrılmadı. Piknik malzemelerini alıp Batman Çayı kenarına giden bazı vatandaşlar şunları kaydettiler: “Öğle saatlerinde yağmur havası yoktu ama ikindi vaktinde yağış, hesaplarımızı alt üst etti. Yine de yağış altında piknik yapmanın keyfini yaşadık. Baharda Batman çayı kıyısında pikniğin keyfi bir başka oluyor.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim