METREKAREYE 86,7 KG YAĞIŞ
Üç gün süreyle Batman’ı da etkisi altına alan sağanak, son 5 yılın en yoğun yağışı olarak kayıtlara geçti. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Batman ovasında metrekareye 86,7 kilogram yağışın düştüğü belirtti. Sağanağın dün gece 21.00 itibariyle bölgeyi terk ettiğini belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri: “Bugün (Cumartesi) bölgemiz parçalı bulutlu olacak. Yağış olmayacak. Üç gün süreyle yörede etkili olan yağış, son 5 yılın en büyük yağışıydı. Tabiri caizce toprak suya doydu” dedi.

İLUH’TA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ
Dün akşam 21.00'a kadar aralıklarla yağan sağanak, Batman'ın bazı cadde ve sokaklarını da küçük göle dönüştürürken, şehri ikiye bölen İluh deresinde su seviyesi yükseldi. 2006 Yılında sel sularının taştığı İluh çevresindeki mahallelere tonlarca çamur akmıştı. Sel faciasında çoğu çocuk 11 vatandaş da hayatını kaybetmişti. İluh deresinde son iki gündür sel sularının yükselmesiyle çevredeki semt sakinler paniğe kapıldı. Bazı semt sakinleri, dereye yakın olan evleri kısa süreli tahliye ettiği gözlendi.

TOPRAK SUYA DOYDU
Batman ovasında toprağın suya doyduğunu belirten Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ise şunları kaydetti: “Yeni ekim döneminde toprak bol su aldı. Çiftçi bu yağıştan sonra artık buğday, mercimek, nohut ve arpa gibi ürünlerinin ekimine başlayacak. Bir süredir ova kuraklık yaşıyordu ama yeni ekim öncesinde ovaya bereket yağdı. Kasım'ın ilk haftasından sonra çiftçi yeni ürün için tarlasını sürecek.” Bu arada sağanak yağış nedeniyle kentin bazı cadde ve sokaklarında küçük göle dönüştü. Yağışın yoğun olduğu saatlerde ise öğrenciler ulaşım güçlüğü çekti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim