*Turgut Özal bulvarında kaldırım işgallerine yönelik iki gündür denetimlere başlayan Belediye Zabıta ekiplerine Eş Başkanlar da destek verdi. Kaldırım İşgalinde direten esnafları son kez Eş Başkan Özdemir uyardı; “Ya siz kaldırırsınız, ya da biz.”

“YAYALARDAN ŞİKAYET YAĞIYOR”

Turgut Özal bulvarında bazı esnafların kaldırım işgalinde diretmesi Eş Başkan Sabri Özdemir’i de harekete geçirdi. Belediye Zabıta ekipleri ile birlikte denetimlere katılan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, yayalardan her gün şikayet aldıklarını söyledi. Belediye sarayından Batman Parkı güzergahına kadar bulvarın sağlı-sollu işportacı ile kahvecilerin kürsü-sandalyelerinden arındırıldığını belirten Eş Başkan Özdemir, Belediye Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara ile birlikte bazı esnafları uyardı. Esnafa son kez ikazda bulunduklarını ifade eden Eş Başkan Özdemir, “Güzergahı tamamen temizledik. Eğer bir işyerini kayırıyorsak bize söyleyin. Her gün yüzlerce yayadan şikayet alıyoruz” dedi.


ESNAF DERT YAKINDI

Bazı esnafları ikna etmek için Koçerler bulvarına gelen Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, kimsenin ekmek teknesiyle oynama gibi düşüncelerinin olmadığını söyledi. Özdemir, “Esnaflardan ricam kaldırım işgallerinden vazgeçmeleridir. Bu alanları yayalar için genişlettik” dedi. Koçerler bulvarındaki bazı esnaflar ise, şöyle konuştular; “Biz de evimize ekmek götürmek için buradayız. Keyfi bir şekilde masaları dışarı bırakmıyoruz. Müşteriler açık havada oturmak istiyor. Belediye bizi idare etmeli. Zor durumda kalıyoruz. Ekmeğimizi de düşünsünler.Kimse fahiş kiraları konuşmuyor. Keşke Esnaf Odalarımız kiraları düşürse de ara sokaklarda bu hizmeti verebilsek.” Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile esnaflar arasındaki tartışmayı çevredeki esnaflar da bir süre izledi.

 

Editör: TE Bilişim