*Kesintileri protesto amacıyla kentin kenar semtlerinden olan Karşıyaka semt sakinleri, Dicle EDAŞ’ı bastı. Güvenlik görevlileriyle tartışan mahalleli grup, “12 Gündür karanlıktayız. Çocuklarımız ışıldakların aydınlığında ödevini yapıyor” dediler.

KAMYONETLERLE DEDAŞ’A BASKIN

Batman’ın kenar mahallelerinden Karşıyaka’da bir grup semt sakini, DEDAŞ arıza servisini bastı. Kamyonet ve özel araçlarıyla karanlığın çökmesi ile birlikte DEDAŞ arıza birimini basan Karşıyaka mahalle sakinleri, 12 gündür elektriğe hasret kaldıklarını söylediler. Öğrencilerin telefon ve ışıldakların aydınlığı ile ödevlerini yapabildiklerini belirten Karşıyaka semt sakinleri, şöyle konuştular; “Kesintisiz güne hasret kaldık. Mahallemize iki haftadır düzenli elektrik verilemiyor. Kesintilere DEDAŞ’ın çözüm bulduğu yok. Trafo, yükü kaldırmayınca ek trafo takviyesinin yapılacağı söylendi ama bu söz de lafta kaldı. Ya ek trafo mahallemize getirilecek ya da burayı terk etmeyeceğiz. Burada eylemimizi sürdüreceğiz.” DEDAŞ yetkilileri, ek trafonun sözünü verdikten sonra semt sakinleri, DEDAŞ arıza birimi önündeki eylemi sonlandırdı.

KORKUTAN TRAFO!

Batman’ın Kültür mahallesi Aydın Arslan caddesindeki trafo alev alınca, Kültür mahallesinde bir apartmanın ikinci katı alev aldı. Kabloların yanması ile birlikte korkulu anlar geçiren apartman sakinlerinin imdadına Belediye İtfaiye ekipleri yetişti. Dicle EDAŞ’ın eski trafoları yenilemediği için arızaların yaşandığına dikkat çeken bazı semt sakinleri, “Yükü kaldıramayan trafolar yüzünden görünmez kazalarla karşı karşıyayız. Hemen hemen her gün kesinti yaşanıyor. Ardından da trafolar peş peşe alev alıyor. DEDAŞ yetkililerini göreve davet ediyoruz. Bir gün bu trafolar büyük tehlikelere davetiye çıkaracak” dediler.

Editör: TE Bilişim