**İl Müftüsü Turgut Erhan, küçük mescid ve camilerle birlikte Batman kent merkezinde ibadet evi sayısının 220’yi bulduğunu söyledi. Müftü Erhan; “Son yıllarda cami ve Kuran kursu yapanların vergiden muaf tutulması hayır işlerinde etkili oldu” dedi. 

MERKEZDE 220 CAMİ
TÜİK verilerine göre kent merkezi nüfusu 393 bin olan Batman’da, ibadet evi sayısı 220’ye çıktı. İl Müftüsü Turgut Erhan, yapımı yeni tamamlanan 13 cami’ye geçici imam görevlendirildiğini söyledi. 35 Müezzin kadrosunun olduğu Batman kent merkezinde, küçük mescidlere de imam görevlendirildiğini ifade eden Erhan; “Son yıllarda cami ve Kuran kursu binası yapan işadamların harcamaları vergiden muaf tutulunca, hayır işlerinde de artış oldu” diye konuştu.
“MESCİDLER BİR BİRLERİNE YAKIN” 
Kent merkezinde küçük mescidlerin peş peşe açıldığına da işaret eden Müftü Erhan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kent merkezinde cami sayımız 220’yi buldu. Ancak merdiven altı dediğimiz küçük mescidlerin birbirlerin yakın oluşu cemaat sayısını azaltıyor. Zaman zaman imam görevlendirmek de zorlanıyoruz. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte tüm ibadet evlerimizi gül suyuyla temizleyeceğiz. 11 Ayın sultanı Ramazan ayı programını da önümüzdeki haftadan itibaren duyuracağız.”

Editör: TE Bilişim