**Batman’da her yıl 13 bin öğrencinin arttığına işaret eden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul öncesi kayıtlarda okul yöneticilerini bir kez daha uyardı; “Sakın veliye külfet getirecek bir talepte bulunmayın.”

736 YENİ ÖĞRETMEN
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde eğitim yuvalarının eksikliklerini büyük ölçüde giderdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “Önceki atamalarda 621, son atamalarda da 115 eğitimci ilimize atandı” dedi. Önümüzdeki günlerde ücretli öğretmen atamalarının da yapılacağını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, şöyle devam etti: “Geçen yıl il genelinde öğrenci sayımız 172 bindi. Bu yıl 13 bin öğrenci artışı bekliyoruz. Her yıl ortalama bu oranda artış oluyor. Batman’da tek hayırsever olan Fernas A.Ş.’nin yaptığı 28 derslikli eğitim yuvamızı da yeni eğitim sezonunda açacağız. Eğitim yuvalarımızın eksikliklerini tamamen giderdik. Ayrıca Milli Eğitim’e, Batman-Kozluk karayolu üzerinde büyük bir depo yaptık. Geçen yıl 1 Milyonunun üzerinde kitabı okulların depolarına almakta zorlanmıştık. Eğitim teşkilatının bir eksiğini daha kapatmış olduk.”

ÇETİN, VEDA ZİYARETLERİNDE
İzmir-Karaburun Kaymakamlığı’na atanan Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne veda ziyaretinde bulundu. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve şube müdürlerinin karşıladığı Çetin, Batman’da ayrılmadan önce Milli Eğitim’e jestte bulundu. Yeni Milli Eğitim Müdürlüğü binasının bulunduğu sokağın araç trafiğine kapatılacağını belirten Çetin: “İl Trafik Komisyonunda bu kararı çıkaracağız. Bir süre daha Batman’dayım. Üç yıl süreyle görev yaptığım Batman’da güzel günlerimiz geçti. Atama haberimin ardından sayısız tebrikle karşılaştım. Batmanlılara teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu. Öte yandan Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, önemli hizmetlerde bulunan Çetin’e teşekkür etti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim