* BDP seçim çadırında Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Belediye Eş başkanları Başkan adayları Sabri Özdemir ve Gülüstan Akel, seçmenlere müzik resitali verdi. Kürtçe şarkıları, partilileri mest etti.

ACILARI TÜRKÜLERE DÖKTÜM”

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkan adayları Sabri Özdemir, Gülüstan Akel ile birlikte seçim lokalindeki sahneye çıktı. Kürtçe şarkılarıyla alkış alan Milletvekili Ata, ilk kez sahneye çıktığını belirtti. Ata, şöyle konuştu; “Hepimizin hayatında müzik ve duygu vardır. Geçmişte müzikle ilgilendim. Bazen gerçek bir işi işaret etmek isterken, bir şiire dökersiniz duygularınızı. Bazen bir türküye veya resme duygularımızı döküyoruz. Halkımızın yıllardır acısının yaşanmışlığını, hep türkü ve şiirlere döktük. Ama bugün halk o duygularımızı tekrarlamamızı istedi.”


ŞARKILARI YORUMLADIK”

Bugüne dek dillendirilen şarkıları yorumladıklarını belirten Akat Ata, şöyle devam etti;Bu yönde talep vardı. Bugün de seçilmişler olarak halkımızın önüne çıktık. Halkımızın da bildiği eksiği, doğrusu ve yanlışıyla bugüne kadar dillendirilen bu şarkıları biz de yorumlamaya çalıştık. Umut ediyorum ki, bu ülkede gerçeğe şahit eden sanatçılar görevlerini hiç bir siyasi parti baskısı altında kalmadan yaparlar. Bir an önce Türkiye’de sanatçının, üretenin, aydının ve gazetecisinin üzerindeki baskıların kalkmasını istiyoruz.” Müzik resitaline katılan BDP Batman Belediyesi eş Başkan adayları Özdemir ve Akel, Kürtçe şarkılarla partililerden bol alkış aldı.

Editör: TE Bilişim