**Batman merkez Gırbeşerk (İkiztepe) köyüne bölgenin modern taziye evi ile çok amaçlı bina kazandıran işadamı Metin Güneş, merhum babası adını taşıyan eğitim Vakfı kurdu.
4 AYDA TAMAMLANDI

Batman’ın Gırbeşerk (İkiztepe) köyü, işadamı Metin Güneş’in desteğiyle modern bir taziye evi ile çok amaçlı binaya kavuştu. Bin metre karelik alanda 900 kişi kapasiteli iki katlı taziye evi ve çok amaçlı binayı dört ay gibi kısa sürede tamamlayan işadamı Güneş, merhum babası Abdulkadir Güneş’in adını verdiği modern taziye evi ile çok amaçlı binada kadın ve erkeklere yönelik iki mescit, iki mutfak, yemekhane, üç abdesthane, cenaze yıkama yeri, iki çay ocağı bölümünü yaptı. Ayrıca taziye evinde vefat edenin bilgi notu da kayıt altında tutuluyor.


SÜREKLİ AÇIK TUTULACAK
Taziye evi ile çok amaçlı binada bir görevlinin bulunduğunu ifade eden işadamı Güneş; “Merhum babamın adını taşıyan taziye evinde kabul günlerinin yanı sıra binada okuma salonları yer alacak. Kütüphaneden gençler yararlanacak. Ayrıca gençlerin istihdamına yönelik bazı proje toplantılarının yapılacağı çok amaçlı binada, Ramazan aylarında her akşam köylülere iftar yemeği verilecek. Taziye evinin tamamlanmasıyla şimdiden projemizi isteyenlere de yardımcı oluyoruz” diye konuştu.


EĞİTİM VAKFI KURULDU
1965 yılında vefat eden merhum babası Abdulkadir Güneş adına eğitim Vakfını da kurduğunu anımsatan Batmanlı işadamı Metin Güneş, şöyle konuştu; “Merhum babamın adına kısa bir süre önce Vakıf kurdum. Büyük şehirlerde okuyan Batmanlı öğrencilerimize burs yardımından eğitim desteğine kadar Vakıf üzerine düşeni yapacaktır. Hayalimdeki örnek taziye evi ile çok amaçlı binayı köyümüzün ideal yerine kazandırmanın mutluluğu içindeyim.” Bu arada önceki gün Batman’a gelen ve yakınların taziyesine katılan işadamı Metin Güneş ile ağabeyi Yaşar Güneş’e köylüler teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim