** KCK ana davasından yargılanan ve Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay’ın da aralarında bulunduğu 31 kişi, tahliye edildi. 4 Yıl 6 ay 6 gün aradan sonra Atalay, özgürlüğüne kavuştu...

 

BAŞKANLIĞI CEZAEVİNDE GEÇTİ
8 Aylık görev süresinin ardından yargılandığı KCK ana davasından tutuklanan Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay, dün serbest bırakıldı. Atalay’ın avukatı Mustafa Yıldız, uzun tutukluluk süresini gerekçe göstererek Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru, tahliye kararını aldırdı. Mahkeme heyeti, verdiği kararda aralarında Necdet Atalay ile Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin’in de aralarında bulunduğu 31 kişiyi tahliye etti. Tutuklulardan Hasan Hüseyin Ebem ve Abdullah Eflatun’in ise tahliyesi gerçekleşmedi.

 

PARTİLİLER, DİYARBAKIR’DAYDI

Tahliye kararını duyan birçok partili ve Atalay’ın yakınları, soluğu Diyarbakır’da aldı. Belediye Başkanlığı görevini kısa süreyle yaptıktan sonra KCK davasından tutuklanan Atalay, tam 4 yıl 6 ay 6 gün süreyle Diyarbakır D tipi cezaevinde hapis yattı. Atalay’ın tahliye edilmesi için Belediye binası önünde 3 yıl süreyle ‘Kara Perşembe’ eylemlerini gerçekleştiren STK temsilcileri, eylemlerini geçen yıl sonlandırmıştı. Gözaltına alındığı sırada eşi Devrim Atalay, çocukları Siyabend ve Öykü’nün de yanında bulunduğu eski Başkan Atalay, Batman’da en az süreli başkanlık yapan isim oldu.

Editör: TE Bilişim