** Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti ziyaretinde gazetecilerin Vali Hulusi Şahin’e, kamu kuruluşlarının ‘doğrudan temin’ adı altında alınan mal-hizmet alımında yaşanan sorunları aktarmasının ardından genelge yayımlandı. Genelgede resmi ilanların yayımı konusunda kanuna uyulmasına dikkat çekildi.

Batman Valisi Hulusi Şahin imzası ile yayımlanan genelgede, yerel yönetimlerin de aralarında bulunduğu tüm kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştireceği mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinin kanun hükümlerine göre yapılması istendi. Geçtiğimiz günlerde Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’ni ziyaret eden Vali Hulusi Şahin’e, BGC yönetimi kamu kuruluşlarının ‘doğrudan temin’ adı altında alınan mal-hizmet alımında yaşanan sorunları aktarmıştı. BGC yönetiminin talebini yerinde bulan Vali Şahin, geçtiğimiz günlerde genelgeyi yayınladı. Vali Şahin imzalı genelge kentteki tüm kamu kuruluşlarına gönderildi.

İŞTE GENELGE
Basın İlan Kurumu Teşkiline dair 195 sayılı Kanunun “Resmi ilanlar, Basın İlan Kurumunun şubesi bulunan yerlerin belediye hudutları içinde bu şubeler aracılığıyla yayınlanır” hükmünün yer aldığı 31. maddesine atıfta bulunulan genelgede, Kamu İhale Kanununda belirtilen koşulların dışına çıkılmaması, arzu edilen rekabet ortamının oluşturularak kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması gerektiği vurgulandı. Genelgede ayrıca süreli yayınlarda yapılmayan ilanlar nedeniyle ihalelerin olası iptalleriyle kamu zararına meydan verilmemesi, kanunda belirtilen özel koşullar dışına çıkılmaması, doğrudan alım usulünün genel ihale yöntemi olarak algılanmaması, doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için gerçekleştirilecek ya da alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi gerektiği belirtildi. Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan ve Cemiyet yönetimi, genelgenin yerel basının güçlenmesi noktasında büyük bir destek olduğunu belirterek, Vali Şahin’e teşekkür ettiler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim