** Batman Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Ergin, gündemdeki atamalarla ilgili manipülasyona dikkat çekerek; “Yöneticilerimiz, hukuki sürecin sonucu beklenmeden üyelerimizin suçluymuş gibi kamuoyuna yapılan yayınları ve açıklamaları kınıyoruz” dedi.

 

“YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”
Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi, son günlerde gündemde yer alan Milli Eğitim Müdürlüğü yönetici atamalarıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Şube Başkanı Mehmet Ergin: “Sendikamız üyesi Milli Eğitim yöneticilerinin kanuni düzenlemelerden sonra kanuna aykırı davranmamak için yaptıkları bir uygulamadan sonra haklarında hukuki bir süreç başlatılmıştır. Hukuki sürecin sonucu beklenmeden üyelerimizin suçluymuş gibi kamuoyuna yapılan yayınları ve açıklamaları kınıyoruz. Üyelerimizin kamuoyu nezdinde suçluymuş gibi gösterilmesini kabul etmiyor ve bu konu ile ilgili yasal tüm haklarımızı üyelerimiz adına kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

 

“MÜDÜR VE ŞUBE MÜDÜRLERİNİN YANINDAYIZ”

Ergin, yazılı açıklamasında sözlerini şöyle sürdürdü: “14 Mart 2014 tarihinde yayınlanan kanun nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan yönetici atama süreci tamamlanamamıştır. Bu işlemleri tamamlamak kanunen mümkün değilken kimi sendikalar ve kişisel çıkar peşinde koşan yöneticileri daha önceki alışkanlıklarıyla yürüttükleri kirli propagandayla yanlış bilgilendirmişlerdir. Yönlendirmeye ve farklı bir algı yaratmaya dönük bu tür açıklamaların ve yayınlara karşı başta Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerinin yanında olduğumuzu ve bunların haklarının korunması için ne gerekiyorsa yapacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

 

Editör: TE Bilişim