“GÜNLÜK 20 BİN VARİL PETROL”
Basın mensuplarını önceki akşam iftarda konuk eden Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, petrol üretim çalışmalarının yanı sıra Petrolspor’la ilgili açıklamalarda bulundu. Petrol üretiminin arttırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Akın: “Petrol üretiminde her hangi bir düşüş veya artış yok. Batman’la birlikte bölgesinde günlük 20 bin varil ham petrol üretimi elde ediliyor” dedi. 



 “GEREKLİ DESTEĞİ VERİYORUZ”
Gazetecilerle sohbet eden Akın, Petrolspor’la ilgili sorulara da cevap verdi. Takımın yanında olduklarını belirten Akın: “Biz takımı verirken, hiçbir zaman ‘takımı verdik, kurtulduk’ mantığında olmadık. Petrolspor, tüm Batmanlılarındır. Bilindiği gibi Petrolspor takımını verirken, 3.5 yıl süreyle tesislerimizden faydalanmasını kararlaştırmıştık. Bunun karşılığında da hiçbir ücret talep edilmiyor. Zaman zaman taşımacılık konusunda da desteklerimiz oluyor. Genel Müdürümüz sayın Besim Şişman’ı bu anlamda bir şans görüyoruz. Kendisinin Batman’a ve takıma bakışı her zaman pozitif. Bu anlamda imkanlar dahilinde desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“TALEP OLURSA DEĞERLENDİRİRİZ”
‘Önümüzdeki sezon takımın kullandığı tesislerin süresi bitiyor. Sürenin uzatılması için bir talep oldu mu?’ soruları üzerine de Akın, şöyle konuştu: “Takımı verirken tesislerimizin kullanım hakkını 3.5 yıllığına vermiştik. Bu süre sürüyor. Eğer sürenin uzatılması için bir talep olursa gereken desteği elbette sunarız. Şu anda henüz bir talep yok. Petrolspor’a sadece TP’nin değil, Batman’daki tüm dinamiklerin sahip çıkması gerekiyor. Bizim üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Editör: TE Bilişim