** Mısır üreticisi, TMO’dan randevu alamamanın kaygısını yaşıyor. Üretici Ahmet Arıca: “Mısırda bu yıl verim yüksekti. Ancak TMO randevuları tüccarlar üzerinden verince sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

ÜRETİCİ KAYGILI
Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, mısır tarlasında çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Primin geçen yıla göre düşük olduğu mısırda üreticiye Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından randevu verilmesinde sorunlar yaşandığını belirten Doğan: “Bu yıl mısır rekoltesinde iyi verim bekliyoruz. Çiftçi de verimden memnun. Ancak mısır fiyatının düşük olması çiftçiler endişelendiriyor. Henüz ofisin açılış yapamaması da mısır üreticilerini tamamen tüccarların insafına bırakıyor. Bu durumdan ötürü çiftçilerimiz, ürünlerini Adana ve Gaziantep’e göndermek zorunda kalıyor. Bakanlık henüz mısır başfiyatını açıklamadı. Destek primi de 40 TL’den 20 TL’ye düşürüldü” dedi.



“RANDEVU SİSTEMİ SIKINTILI”
Batmanlı mısır üreticilerinden Ahmet Arıca ise TMO’nun randevu sisteminin üreticileri zor durumda bıraktığını söyledi. Arıca, şöyle devam etti: “Ofisin geç alım yapması ve randevu alamadığımız için zarara uğruyoruz. Randevu sistemi kilitlenince ürümüzü tüccara vermek zorunda kalıyoruz. Paramızı da ne zaman alacağımızı bilmiyoruz. Randevu verilmemesi, TMO ve tüccarın bir oyunu olabilir. Çiftçi kendi çiftçi kayıt sistemiyle randevu alamıyor. Tüccar, çiftçinin ÇKS belgesiyle randevu alıp, ürünü ofise veriyor. Çiftçiye yapılan bu oyununun bozulmasını istiyoruz. TMO, tüccarla sistemi açıp kapatıyor. Ürününü tüccara satmayan çiftçi de sistemden randevu alamıyor.”

Editör: TE Bilişim