**3.5 Ay süreyle Batman M Tipi Kapalı Cezaevinde yattıktan sonra serbest kalan Slava Müslem, yarıda kalan eğitimini tamamlamak için Batman Üniversitesi’ni düşlüyor; “Camiat'u-l Haleb Üniversitesi’nde Biyoloji bölümünü okudum. Batman Üniversitesi’nde de bu bölümü tamamlamak istiyorum.”
“EĞİTİME ARA VERMEK İSTEMİYORUM”
Suriyeli 22 yaşındaki Üniversite öğrencisi Slava Müslem, yarıda kalan eğitimini tamamlamak için Batman Üniversitesi’nde Biyoloji derslerine girmek istediğini söyledi. 40   süreyle Halep’te ticaret yaptığını belirten 6 çocuk babası Resul Müslem, kızı Slava'nın yarıda kalan eğitimini tamamlamak istediğini ifade etti. Batman Üniversitesi’nin Suriyeli öğrencilere tanıdığı eğitim imkandan kızının da yararlanlamasını beklediğini kaydeden çaresiz baba Rüstem; “Slava eğitime ara vermek istemiyor. Üniversiteyi tamamlamak için destek bekliyoruz. 3.5 Ay kalınca psikolojik olarak eğitimden uzaklaşmıştım” dedi.
“EĞİTİMİ YARIDA KALMASIN”
Batman’ın Cumhuriyet mahallesinde 1.5 yıldır oturan 6 çocuk babası Resul Müslem, şöyle konuştu; “Halep'te yıllarca tüccarlık yaptım. Durumumuz iyiydi. İç savaş başlayınca çocuklarımı Batman'a getirdim. Geçen yılın 6-7 Ekim’de yaşanan olaylarda kızım Slava bir AVM önünde polis tarafından yakalandı. Suzsuz yere 3,5 ay cezaevinde yattı. Bu süre bize 3,5 yıl gibi geldi. İlk duruşmada Allah'a şükür suçsuzluğu ortaya çıktı. Kızım özgürlüğüne kavuştu. Şimdi de eğitimini tamamlaması için Batman Üniversitesi’nde Biyoloji derslerine katılmasını istiyoruz. Slava, Camiat'u-l Haleb Üniversitesi’nin başarılı öğrencileri arasındaydı. Eğitiminin yarıda kalmasını istemiyoruz.”

Editör: TE Bilişim