** Batman Üniversitesi’nde yeni eğitim yılında güvenlik, şoför ve itfaiye bölümlerinin açılacağını belirten Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş: “İstihdama yönelik yeni bölümler açacağız. Bu bölümlerle öğrenci sayımız artacak” dedi.

YENİ BÖLÜMLER AÇILIYOR
Yaklaşık 15 bin öğrenciye sahip Batman Üniversitesi, yeni eğitim yılında öğrenci sayısını artırmaya yönelik bölümler açıyor. Batman Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, yeni eğitim sezonunda hem öğrenci sayısını artırmak hem de işsiz gençlerin istihdamına yönelik bölümleri açacaklarını ifade etti. Güvenlik elemanı, şoför ve itfaiye personellerinin yetiştirilmesine yönelik bölümlerin hazırlıkları tamamladıklarını söyleyen Rektör Durmuş: “Yeni bölümlerle öğrenci sayımız artacak. Bu bölümler sayesinde öğrenciler iş bulabilecek” diye konuştu.

DİCLE’YE KÖPRÜ
Batman Üniversitesi’ni ‘çıkmaz sokak’tan kurtaracak Dicle nehri üzerindeki köprü projesinin de takipçisi olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Durmuş, şöyle konuştu: “Bir süre önce Batman’a gelen Başbakanımız sayın Binali Yıldırım ile bazı Bakanlardan Dicle nehri üzerinde köprü projemize gerekli desteği almıştık. Şimdi bu projeyi hayata geçirebilmenin çabası içerisindeyiz. Köprü tamamlandığında ipek yolu canlanmış olur. Ayrıca Mardin ve sınıra yakın bir mesafede olacak üniversitemizin bir dizi projesi de gerçekleşecek. Yine organize sanayi bölgesinin adresi Dicle kıyısı olacak. Sanayiyi de şehir dışına bu köprü sayesinde taşımış oluruz.”

Editör: TE Bilişim