REKTÖR DURMUŞ’TAN TEŞEKKÜR
Batman Üniversitesi’nin büyümesi için büyük çaba gösteren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e teşekkür eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş; “Üniversitemizin bugünlere gelmesinde büyük emek veren Başbakan Yardımcısı sayın Şimşek’e ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi. Cuma akşamı Batı Raman merkez kampüsünde öğrencilerle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e Vali Ahmet Deniz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy ve bazı il yöneticileri eşlik etti. Rektör Prof. Dr. Durmuş, Batman üniversitesinin her aşamasında emeği olan Şimşek’e şükranlarını sunduğunu belirtti.

“BEN DE İÇİNİZDEN BİRİYİM”
Rektör Prof. Dr. Durmuş, şöyle konuştu : “Görev başladığım dönemlerde, 3 bin öğrencisi olan Batman Üniversitesini yüksek lisans öğrencileriyle 15 bine çıkmasında Başbakan Yardımcımız sayın Şimşek’in katkısı büyüktür. İpragaz mahallesindeki bir okulun konferans salonunda hayat hikayemi anlattığımda bir öğrencinin, ‘bu da bizden’ sözü çok hoşuma gitmişti. Ben de bir Batmanlıyım. İçimizden biri olan Başbakan Yardımcımız Şimşek’in bugün Üniversitemizde aramızda olması bizleri mutlu etmiştir.”

“İNGİLİZCE ARTIK YABANCI DİL DEĞİL”
Soru-cevap bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Artık ingilizce yabancı dil değil. Kendinizi Arapça ve diğer dillerde geliştirin” dedi. Daha önce seçim bölgesi olan memleketi Batman’da ulaşım, doğalgaz ve diğer sorunların çözümünde üzerine düşeni yaptığını kaydeden Bakan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü : “Batman’ın trafik probleminin çözülmesi için yıllar önce gerekli çalışmaları başlattık. Şehirdeki hava kirliliğinin azalması için doğalgaz projesini hayata geçirmiştik. Yine Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgaz istasyonunun kurulması için de gerekli desteği vermiştim. Bugün Batman’da çok daha güzel projeler hayata geçiriliyor. Üniversiteli gençlerimize sesleniyorum. Artık sadece ingilizce ile yetinmeyin. Arapça başta olmak üzere diğer dilleri de öğrenin.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim