ÜNİVERSİTEDE 5 PROJE
Batman Üniversitesi, 5 projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, hangar, Teknoloji Fakültesi, spor kompleksi, peyzaj ve kameralı sistem projelerinin üniversitenin çehresini değiştireceğini kaydetti. 5 Proje içerisinde en kapsamlısının spor kompleksi olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Durmuş: “Yaklaşık 25 Milyon liraya mal olacak bu kompleks, üniversitemize hayat verecek. En büyük projelerimizden biri de spor kompleksini bir an önce hayata geçirmektir” dedi.

“TIP FAKÜLTESİNDE KARARLIYIZ”
Batman Üniversitesi’nin Tıp Fakültesini hak ettiğini de söyleyen Rektör Durmuş, şöyle devam etti: “Batman, sağlık üssü olmaya aday bir şehirdir. Bölge Devlet Hastanesi’nin tabelası Araştırma-İhtisas olarak değiştirildiği an, üç yıl gibi bir sürede de üniversitemizde Tıp Fakültesi açılacaktır. Ayrıca Hasankeyf’teki turizm okulu da yeni sezonda açılacak. Önümüzdeki günlerde bu bölüme öğrenci alacağız. Uygulamalı turizm oteli kapsamında bir de konuk ağırlayacağız. Sason’da da Yüksekokulu açacağız.”

“CAMİNİN BİR BÖLÜMÜ FAKÜLTE OLACAK”
Batman Üniversitesi Batı Raman yerleşkesinde 10 bin kişi kapasiteli caminin Diyanet’e ait olduğu için henüz sorumluluk alanlarında olmadığını hatırlatan Rektör Durmuş: “Yakın bir sürede Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileriyle bir araya gelip caminin bir kısmını İlahiyat Fakültesi’ne dönüştürmek istiyoruz. Ayrıca bu modern ibadet evi, yaşayan cami olur. İlahiyat bölümümüze de burayı kazandırmanın çabası içindeyiz. Ayrıca üniversitemiz yıl sonunda doğalgaza kavuşacak. Yerleşke alanındaki iç tesisat çalışmaları tamamlandı. Yerleşke ile birlikte bize komşu olan Emekli TOKİ’deki konutlar da doğalgaza kavuşmuş olacak” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim