**Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, bahar mevsimiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Diğer mevsimlere göre konukların daha çok Nisan ve Mayıs ayında Hasankeyf’e geldiğini belirten esnaflar; “Yakında Hasankeyflilere konut yapılırsa artık turist tarihe uzak kalacak” diyorlar.

HER MEVSİM BAHAR OLSA!
İlkbahar mevsimi, Hasankeyf esnafının yüzünü güldürdü. Eski çarşı ile kale girişindeki esnaflar, bahar mevsimiyle birlikte işlerin açıldığını söylediler. Özellikle hafta sonları kafileler halinde tarihi ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler sayesinde işlerin düzeldiğini belirten Hasankeyfli esnaflar; “İşlerimizin en iyi olduğu dönem bahar mevsimidir. Bazen keşke her mevsim bahar olsa diyoruz. Sıcak havalar bastırınca turist sayısında da azalma oluyor. Mayıs sonuna kadar Hasankeyf’e turist yoğunluğu sürer. Bu mevsimde biraz olsun işlerde bir kıpırdama olur” dediler.
KONUTLAR BİTERSE…
TOKİ yapmayı planladığı yeni konutların tamamlanmasıyla eski yerleşim biriminin boşaltılacağını hatırlatan esnaflar, şöyle konuştular; “Önümüzdeki süreçte TOKİ konutları tamamlandığında artık tarihin gölgesinden uzaklaşacağız. Yeni yerleşim biriminde bu ortamı bulmayacağız. Yıllarca tarihle iç içe yaşadık. Eski çarşı ile tarihin gölgesinden uzaklaşmak bize zor gelecek. Fakat eski yerleşim biriminden ayrılmaya yönelik projelerde bir bir gerçekleşiyor. Yeni konutlar tamamlandığında tarihin gölgesinden ayrılacağız.”
HEDİYELİK EŞYALARA HÜCUM
Hasankeyf’te hediyelik eşya satan esnaflar ise yabancı turistlerin daha çok Hasankeyf’e ait puşu ve tiftik halı başta olmak üzere hediyelik eşyayı tercih ettiklerini belirterek; “Hasankeyf hatırası diye tezgahlara istiflediğimiz hediyelik eşyalara büyük bir talep var. Konuklar daha çok puşu ve tiftik halıları tercih ediyor. Hasankeyf’e ait olmayan ürünleri de bulunduruyoruz. Fakat tarihi ilçemize gelen konutlar, öncelikle Hasankeyf’i ait ürünü almak istiyor” dediler.


Editör: TE Bilişim