** 8 Yaşındaki M.Sait Ekinci’nin ‘MPS IV A’ hastalığına yakalanmasıyla tedavisini yapmakta güçlük çektiklerini söyleyen 3 çocuk annesi Nurcan Ekinci: “Bir kutusu 9 bin avro olan ilaçları alacak gücümüz yok. Başbakan’dan tedavi için yardım istedim, cevabını bekliyorum” dedi.

 

“ÇOCUĞUM HER GÜN ERİYOR”

Türkiye genelinde 35 Batman kent merkezinde ise 3 çocukta görülen ‘MPS IV A’ hastalığının tespit edildiği çocuklardan 8 yaşındaki M. Sait Ekinci’nin annesi, tedavi için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mektup verdi. Seyitler mahallesinde oturan Ekinci ailesi, küçük Sait’in tedavi olabilmesi için umutlarını Başbakan’a bağladı. Üç çocuk annesi Nurcan Ekinci, Hacettepe Tıp Fakültesi’nde çocuğunun hastalığının tespit edildiğini belirterek: “Bugüne kadar kimseden yardım almadık. Bu hastalığın ilaçları yurtdışından geliyor. Bir kutusu 9 bin avro olan ilaçları alabilecek durumda değiliz” dedi.

 

“CEVAP BEKLİYORUZ”

Maddi durumlarının iyi olmadığını ve eşinin şoförlük yaptığını ifade eden anne Ekinci, şöyle konuştu: “Başbakan ve Cumhurbaşkanımız üç çocuk istiyor. Bizim de üç çocuğumuz var. Tek isteğimiz Sait’in tedavisinin yapılmasıdır. Geçen Pazar Batman’a gelen Başbakan Davutoğlu’na mektup verdim. Henüz bize cevap gelmedi. Çoğum her gün gözümün önünde eriyor. Bu hastalıkta hem çocukların kemikleri eriyor, hem de bir süre hafıza kaybına yol açıyor. Yaşı tutmadığından Bakanlık, oğlumu tedavi için yurtdışına göndermedi. Şimdi Başbakan’ın desteğini dört gözle bekliyoruz.” 

Editör: TE Bilişim