* Türkiye’de ilk kez ‘Ulusal anız yangınlarının önlenmesi’ çalıştayı bugün Batman’da start alıyor. çalıştayda Oda Başkanları ve Tarım uzmanları anız yangınlarını masaya yatıracak.

TÜRKİYE’DE İLK ANIZ ÇALIŞTAYI
Bugün başlayacak ve Cuma gününe kadar sürecek ‘Ulusal anız yangınlarının önlenmesi çalıştayı’ bugün başlıyor. Batman Üniversitesi Merkez Kampüs konferans salonunda yapılacak anız çalıştayında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, açılış konuşmasını yapacak. 2018’de çalıştayın yapılacağı ilin de belirleneceği toplantıda çalışma grupları da netlik kazanacak. Merkez kampüsteki programın başlama saati 10.00.

“ÇALIŞTAYI ÖNEMSİYORUZ”
Türkiye'de ilk anız yangınlarını önleme çalıştayının Batman'da yapılmasının önemine değinen Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, şunları söyledi: “Bu önemli çalıştaya 30'u aşkın Ziraat Odası Başkanı, Tarım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları ve bazı öğretim görevlileri de katılacak. Cuma gününe kadar devam edecek çalıştayda önemli sorunların tespit edileceğine inanıyoruz. Bu sorunun çözümü için sadece çiftçiye ceza vermekle sorun çözülmüyor. Çiftçinin eğitilmesi ve bilinçlendirmesi gerekiyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim