** HDP ve DBP il teşkilatları, Cizre ilçesinde bodrum katında mahsur kalanların yaşamını yitirmesine yönelik ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Milletvekili Saadet Becerikli: “Orada günlerdir kurtarılmayı bekleyen insanlara yardım eli uzatılabilirdi” dedi.

“FAŞİZMLE MÜCADELE ETMELİYİZ”
DBP ve HDP Batman il teşkilatları, ortak basın açıklamasıyla Cizre’de yaşananlara dikkat çekti. Yılmaz Güney sineması önündeki basın açıklamasına HDP Milletvekili Saadet Becerikli, DBP-HDP il eş başkanları, Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel ve kalabalık parti topluluğu katıldı. Açıklamada ilk sözü alan DBP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç: “Cizre’deki kayıplarla ilgili haber TRT’ye servis edildi. Bizler halkların birliğini, bütünlüğünü istedikçe, ısrar ettikçe faşizm, katliamları sürdürmektedir. Tüm halklara sesleniyorum; Kürt halkı yalnız bırakılırsa yarın siz de yok olursunuz. Birlik olmazsak birer birer ölürüz. Çünkü faşizm, insanlık suçu işlerken insanları ayırt etmez” dedi.



“SORUNU, BU ÖLÜMLER Mİ ÇÖZECEK?”
Daha sonra söz alan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli ise şunları söyledi: “Orada günlerdir kurtarılmayı bekleyen insanlara yardım eli uzatılabilirdi. Ama yardım yapılamadı, bilinçli olarak ölüme terk ettiler, öldürdüler, yaktılar. Cenazeleri tanınmayacak hale getirdiler. Bu katliam Türkiye’nin 40 yıllık sorunun çözümüne yardımcı olacak mı? Hiç mi insan ölmedi? 40 yılda 40 bininin üzerinde insanımız yaşamını yitirdi, sorun çözüldü mü, çözülmedi. Son üç yılda barış süreciyle birlikte neredeyse Türkiye’de artık kardeşlik pekişmiş, insanlar bir birinin yüzüne daha güzel samimi, daha kardeşçe bakmaya başlamıştı. Şimdi derin bir ayrışma yaşanmaya başladı. Bu ülkeyi yönetenler, halklarımızı ayrıştırıyor, halklarımızı geri dönülmez bir yola sürüklüyorlar.”

Editör: TE Bilişim