**15 Yıldır arazi anlaşmazlığının yaşandığı Beşiri-Uğurca (Qorıx) köyündeki sorunun giderilmesine yönelik bir heyetin girişimlerini sürdürdüğünü belirten Ezidiler Federasyonu Temsilcisi Ali Saçık; “Kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğu bir heyet yılların anlaşmazlığını ortadan kaldırmaya yönelik önemli adımlar attı” dedi.

ANLAŞMA PROTOKOLÜ HAZIR
Aralarında görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi, İkiköprü Belediye Eş Başkanlarının da bulunduğu 10 kişilik bir heyet arazi anlaşmazlığının giderilmesine yönelik anlaşma protokolü hazırladığını ifade eden Ezidiler Federasyonu Temsilcisi Ali Saçık; “Beşiri ovasında tutarlı bir birlikteliğin oluşması için çalışıyoruz. Bazı aileler arasında yıllardır yaşanan toprak anlaşmazlığının giderilmesi için kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğu bir heyetin Uğurca’daki arazi anlaşmazlığının çözümüne yönelik attığı adımlar önemlidir” diye konuştu.
“MADDİYAT İÇİN MANEVİYATTAN OLMAYALIM”
Avrupa’da yaşayan ailelerin de aralarında bulunduğu 18 aile ile Uğurca köyünde yaşayan arsa sahiplerinin yeni hazırlanan bir protokolle anlaşmazlık meselesini aşabileceğini söyleyen Saçık; “Uğurca’da kangrenleşen bir soruna çözüm bulmak üzereyiz. Protokol anlaşmasına  göre borç karşılığında 9 aileye toplam 900 dönümlük bir arsa takası düşünülüyor. Karabulut ailesi bu konuda büyük fedakarlık yaptı. Eğer arazileri adlarına olan köylüler, tarlaları sürmeyecekse icar hakkının da Karabulut ve Tağay ailesine verilmesi de protokolde yer alan maddeler arasında” dedi.
“ATIL DURUMDAKİ FABRİKA KURTARILACAK”
 Uğurca köyündeki un ve mercimek fabrikasının da sahiplerine verilmesinin protokolde yer aldığını anımsatan Ali Saçık sözlerine şöyle devam etti; “Bu önemli sorunun aşılması iki taraf için de isabetli olur. İlk etapta iki ailenin de imzaladığı protokolü  yanımızda tutuyoruz. Ayrıca Uğurca (Qorıx) köyünün tefecilerin elinden kurtarılması da söz konusu. Bu topraklarda herkesin kardeşçe yaşaması hepimizin dileğidir. Bu anlaşmazlığın çözülmesiyle birlikte kardeşçe yaşamanın önünü daha da açacaktır.”

Editör: TE Bilişim