* Türkiye'de sadece Konya, Bursa ve Kayseri’ye getirilen Ukrayna'nın ‘Romanov’ cinsi koyunu ilk kez Güneydoğu’da Batman’a getirildi. Avukat Adnan Günaydın ve Mehmet Demir, getirdikleri 300 adet ‘Romanov’ cinsi koyunu çoğalttırmayı hedefliyor. Üçüz ve dördüz doğurgan özelliği bulunan Ukrayna koyunlarına biberonla süt veriliyor.

ROMANOV KOYUNU BATMAN'DA
Ukrayna'nın Dnipro kentinden Batman'a iki hafta önce 300 adet Romanov cinsi koyun getiren avukatlar Adnan Günaydın ve Mehmet Demir, Balpınar köyünde kurdukları çiftlikte ithal koyunlara gözü gibi bakıyor. En anaç koyun cinsleri arasında yer alan Romanov koyunlarının kuvvetli olmasının yanı sıra stres ve soğuğa dayanıklı olduğunu belirten avukat Adnan Günaydın: “Ukrayna’dan getirdiğimiz bu koyunların sayısını artırıp bölge genelinde tanıtımını yapmaya çalışacağız. Amacımız çok sayıda koyun yetiştirip bölge insanına istihdam sağlamaktır. İthal et yerine çok doğuran Romanov koyun sayısını artırıp bölgedeki besicilere de danışmanlık hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Ocak ayının ilk haftasında getirdiğimiz koyunlar Batman iklimine uyum sağladı” dedi.

BİBERONLA BESLİYORLAR
Kısa bir süre önce doğum yapan Romanov koyunlarının üçüz ve dördüz yavrularına biberonla süt verdiklerini de belirten avukat Günaydın ve Demir, şöyle konuştu: “Kuzuların daha iyi beslenmeleri için zaman zaman biberonla süt takviyesinde bulunuyoruz. Bir hafta ve 10 gün süreyle kuzulara düzenli bir şekilde süt veriyoruz. 10 Günden sonra kuzular kendini toparlayabiliyor. Hayvancılıkta bu yörenin yeniden söz sahibi olmasının ilk yolu da Ukrayna'dan getirilen bu koyunların sayısını artırmaktır. Besiciler bu koyunlara yönelirse bu bölgede hayvancılık yeniden canlanmış olur. Önümüzdeki süreçte de tekrar Ukrayna'dan Batman'a koyun getirmeyi planlıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim