**On bir ayın sultanı Ramazan’da ucuz ekmek adeta kapışılıyor. Köprü başındaki tezgahlarda satılan 3 adet ekmeğin fiyatı 2 lira.

DAR GELİRLİLERİN EKMEĞİ
Fırınlarda kalan ekmekler daha çok kenar semt sakinlerinin geçiş güzergahı olarak bilinen İluh deresindeki köprüde tezgahlarda satılıyor. Seyyar tezgahlarda günde ortalama 2-3 bin arasında 300 gramajı bulan 3 adet ekmeği 2 liradan sattıklarını belirten seyyar satıcılar: “Ramazan ayında ekmeğe talep birden bire arttı. Ramazan öncesinde günde 500 ila 1000 arasında sattığımız ekmekte şimdi ki satışımız 2-3 bin civarında. Önümüzdeki günlerde günlük satışımızın 5 bine çıkmasını tahmin ediyoruz” dediler.

SIĞINMACILAR DA UCUZ EKMEK ALIYOR
Daha çok Hürriyet, İluh, Karşıyaka ve çevresindeki mahallelerde oturan Suriyeli sığınmacılar, ucuz ekmek alabilmek için köprü başındaki seyyar ekmek tezgahlarında soluğu alıyor. İftar öncesinde kurdukları tezgahlarda daha çok müşterilerinin Suriyeli sığınmacılardan oluştuğunu belirten seyyar satıcılar, şunları söylediler: “Ekmek ucuz olduğu için hemen herkes iftar sofralarına ekmeği buradan getiriyor. Ancak müşterilerimizin çoğu Suriyeli. Fırındaki ekmeği aratmayan ekmek ucuz diye dar gelirlilerin bir yerde ekmek tezgahı sayılırız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim