**Batman iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, uçuş sefer sayısının 8’den 3’e indiği Batman’a yönelik uygulamayı protesto etmeye hazırlanırken, Batmanlı Uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin de Ulaştırma Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Güneştekin’in paylaşımına yaygın medyadaki gazeteciler de destek verdi.

STK’LAR AÇIKLAMA YAPACAK
Yaklaşık 3 aydır uçak sefer sayısının 8’den 3’e indiği Batman Havalimanı’nda vatandaşların mağduriyetinin son bulması için bugün saat 17.00’de Batman Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere kentteki tüm STK temsilcileri, havalimanında basın açıklaması gerçekleştirecek. İş dünyası ve STK temsilcilerinin katılacağı basın açıklamasında Batman’ın düşürülen uçak sefer sayısının yeniden iadesi istenecek. Kentteki tüm STK’larla birlikte açıklama yapacaklarını belirten BATSO Başkanı Abdulkadir Demir: “600 Bin nüfuslu Batman, hava yolunda büyük mağduriyetler yaşıyor. Batman’ın dinamikleri olarak uçuşlarımızın yeniden iadesini isteyeceğiz” dedi.

GÜNEŞTEKİN’DEN PAYLAŞIM
Batman’ın Uluslararası sanatçısı Ahmet Güneştekin ise dün twitter hesabından Ulaştırma Bakanlığı’nı etiketleyerek çağrıda bulundu. Güneştekin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Dünyanın en büyük havalimanı ve en büyük uçak filosu iddiasında olacaksınız; 600 bin nüfuslu Batman’ın bütün uçuşlarının dolu olmasına rağmen seferleri azaltıp halka eziyet edeceksiniz! ‘En Büyük’ olmak bu mudur? Lütfen bunun siyasi bir karar olmadığını gösterin!” Gazeteci İsmail Saymaz ve İsmail Küçükkaya da Güneştekin’in twitine destek verdi. Birçok sosyal medya kullanıcısının yanı sıra gazeteci İlhami Işık da THY yönetiminin hesaplarını etiketleyerek; “Siz sesinizi çıkarmıyorsunuz diye biz de mi sesimizi çıkarmayalım. Batmanlılara ses verin, zulme razı olmayın” paylaşımında bulundu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim