En güvenli havalimanları arasında yer Batman, THY’nin uçuşlarında ‘unutulan il’ oldu. Elazığ, Hatay ve Malatya illerine Antalya uçuşları ilave eden THY, yeni uçuşlarda Batman’ı yine ‘es’ geçti.

BATMAN ÜVEY EVLAT MI?
Milyon TL’lik yatırımla sadece 4 uçuşun yapıldığı Batman Havalimanı, en durgun dönemini yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda Antalya ve İzmir’e seferlerin yapıldığı havalimanında sadece Ankara ve İstanbul’a uçuş yapılıyor. Batmanlıların yoğun isteklerini THY yönetimine aktaran Milletvekili Ataullah Hamidi de THY’nin tutumuna anlam veremezken, yeni uçuşlarda Batman’a yer verilmemesinin şaşkınlığını yaşadıklarını söyledi.

ELAZIĞ VE HATAY’A VAR, BATMAN’A YOK
Türk Hava Yolları (THY), yaptığı tanıtımlarla Antalya-Hatay, Antalya-Elazığ ve Antalya-Malatya seferlerinin yanı sıra yan kuruluşu Anadolujet’le de Bursa, Ordu, Erzurum, Bodrum ve Kıbrıs’a da yeni uçuşlar eklediğini kamuoyuna duyurdu. Uzun süredir Batman’da sınırlı uçuşların yapılığını belirten Batmanlılar ise: “THY’nin bu tutumu çok ilginç. Merkez nüfusu Batman’ın gerisinde olan illere bile ek seferler yapılırken Güneydoğu’nun en hareketli ili Batman’a yönelik yeni uçuşlar göremiyoruz. Binlerce Batmanlı Antalya ve İzmir’e ulaşımını Diyarbakır üzerinden gerçekleştirmek zorunda kalıyor. THY, Batman seferlerine bir an önce yeni uçuşlar eklemelidir” dediler.

Editör: TE Bilişim