** Kozluk-Örensu’da Taş ailesinden dört kişinin pompalı tüfek ve tabancayla öldürdüğü iddia edilen Efe, Tunla ve Güneş’in ailesinden toplam 7 kişi, Batman’ın Korike mahallesindeki mezarlıkta toprağa verildi.

** Dört yıl önce elektrik çarpması sonucu yaşamını yitiren Ahmet Efe’nin çocukları Bilal, Sultan ve kız kardeşi Selime, gözyaşları arasında aile reislerinin yakınında defnedildi.

7 KİŞİYE AĞIT
Uzun süredir yerleştikleri Kozluk ilçesinin Örensu köyünde besicilik yaparak ailelerinin geçimini yapan Efe, Tunla ve Güneş ailesinden 6 kişi ve bayram tatili için de halasına misafir gelen İmam Hatip Lisesi öğrencisi Osman Şen, Batman’ın Korike mezarlığında toprağa verildi. HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP’li Eş Belediye Başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, BDP İl Başkanı Serdar Atalay, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, İl Müftüsü Hasan Çağlar ve kalabalık bir kitle cenaze törenine katıldı. Diyarbakır’daki otopsilerinin ardından Korike mahalle mezarlığına getirelen 7 cenazeye ağıt yakıldı.

EFE AİLESİNİN HAZİN SONU
Dört yıl önce elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Ahmet Efe’nin çocukları Bilal ve Sultan Efe, kız kardeşi Selime Efe de Korike mezarlığında aile reislerinin yanına defnedildi. Bayram tatili için halası Leyla Güneş’in yanına gelen Adana İmam Hatip Lisesi öğrencisi Osman Şen de mezarlıkta toprağa verildi. Diğer cenazeler de yan yana defnedilirken, yakınları fenalaştı. Dört kadın ve kızın yazmaları, mezar taşlarına asıldı. 1.5 saat süren defin işlemleri sırasında Efe, Tunla ve Güneş ailesinin yakınları sinir krizleri geçirdi.

ÜÇ KİŞİ ARANIYOR

Olaydan sonra kayıplara karışan çoban Saddettin Taş’ın çocuklarından Abdulmenaf Taş gözaltına alınırken, kayıplara karışan diğer çocukları Fevzi Taş, Methi Taş ve yakınları olduğu bildirilen Sadri Çakmak’ın bulunması için Jandarma bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Olayın kız meselesinden kaynaklanmadığını ifade eden çevredeki köylüler: “İki yıldır çobanın ailesiyle yerleştiği Örensu’da 500’e yakın sürüsü vardı. Köylülerin de sürüsüyle 1500’e yakın hayvan besliyordu. O ailelerle rant anlaşmazlığı vardı. Köylüler sözleşmesini fesh etmek istiyorlardı. Olayın büyük olasılıkla bu yüzden işlendiğini tahmin ediyoruz. Ayrıca profesyonel ve planlı yapılan bir olaydır” diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim