** Seçim yasasındaki değişikliği ilk uygulayan, muhtar adayları oldu. Kent merkezinde 400’e yakın muhtar adayı, 42 mahalleye talipli olması seçimi renklendirdi. Adaylar Türkçe, Kürtçe ve Arapça dille seçmenlerden oy istiyor.


** Tilmerç mahalle muhtar adayı Mehmet Ali Değirmencioğlu ve Şafak mahalle muhtar adayı Ahmet Fidan, daha önce seçim propagandasının Türkçe yapıldığını hatırlatarak: “2014 Yerel seçiminde seçmenlerin kapısını çaldığımızda üç dilden de konuşuyoruz” dediler.


MUHTAR ADAYLARINDAN İLK
Batman’da 42 mahallenin yönetimine talipli olan yaklaşık 400 muhtar adayı, kent merkezinde seçim propagandasını üç dille yapıyor. Seçim yasasındaki değişiklikle propagandayı istedikleri dillerden yapmanın rahatlığını yaşadıklarını belirten Tilmerç mahalle muhtar adayı Mehmet Ali Değirmencioğlu ve Şafak mahalle muhtar adayı Ahmet Fidan, seçmenlere farklı dillerden hitap edebildiklerini ifade ettiler. Şafak mahalle muhtar adayı Ahmet Fidan, broşürlerini Kürtçe ve Türkçe hazırladığını söyledi. Fidan’ın broşürlerinde ‘Taxa me jıb o xweştır bıbe’ (Daha güzel daha yaşanabilir), ‘Dostani daha germtır bıbe’ (Daha sağlıklı bir mahalle için), ‘Tekili daha xurtır bıbın’ (Sorunları bir arada el ele çözmek için), ‘Em lı benda denge wene’ (Muhabbet-dostluk bağlarının pekiştirmek için) ve ‘Xwede dost u yare me u webi’ (Desteklerinizi bekliyoruz) ifadelerine yer verdi.


ÇOK DİLLİ PROPAGANDA
Gültepe mahallesinden ayrılan Tilmerç mahalle muhtarlığına aday olan Mehmet Ali Değirmencioğlu, son yasayla birlikte üç dille seçim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. ‘Muhtarlık ek işim değil, tek işim olacak’ parolasıyla seçime hazırlandığını söyleyen Değirmencioğlu, şöyle konuştu: “Bu kez seçim kampanyasında farklı dillerle kampanyamızı sürdürüyoruz. Daha önce Türkçe dışında dille propaganda yapmak yasaktı. Ama şimdi üç dille afiş hazırlıyoruz. Eğer yasak kalkmamış olsaydı, hakkımızda suç duyurusunda bulunulacaktı. Çok dilli yaşamın yansıdığı bir seçim propagandasını sürdürüyoruz. Seçmenlerimiz lazca bilseydi, o şivede de seçmenlere seslenirdik. Mahalle sakinleri daha çok üç dille konuşuyor. Biz propagandayı Türkçe, Kürtçe ve Arapça yapıyoruz.”

Editör: TE Bilişim