** Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Batman’da çözüm süreci ile 17 Aralık operasyonunu değerlendirdi. Kurtulmuş: “Türkiye bir daha kan yerine, savaş yerine dönsün, bir daha anaları babaları ağlasın, evlatlar yok olsun isteyenler, çözüm sürecinin büyük bir imkan olmasından rahatsız oluyorlar” dedi.

ESNAFLARLA SOHBET

Ak Parti Batman Belediye Başkan adayı Emin Ekmen’in proje tanıtım programı için kente gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vali Yılmaz Arslan’ı ziyaret etti. Kara kalemle çizilen portresine teşekkür eden Kurtulmuş, Vali Arslan’la bir süre sohbet etti. Kent merkezinde de köy pazarını dolaşan Kurtulmuş, esnafla tokalaştı. Daha sonra 200 kişinin çalıştığı tekstil atölyesini partililerle birlikte ziyaret eden Kurtulmuş, dikiş makinasının başına geçti. İşçilere hitap eden Kurtulmuş, Fırat’ın doğusunda 10 bini aşkın cinayetin işlendiğine dikkat çekti. Köylerin yakılarak, insanlara dışkı yedirildiğini de belirten Kurtulmuş: “78 Yıl içinde 32 bin insanın öldüğü bir ülkedeyiz. Bu ülkenin sokakları, caddeleri ve dağlarında gencecik insanlar öldü” dedi.

HEDEF, ÇÖZÜM SÜRECİ”

17 Aralık operasyonu ile çözüm sürecine de dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti: “İnsanların dillerine, kıyafetlerine ve dinlediği şarkılara müdahale edildi. Artık bunlar geride kaldı. Bu ülkede terör ve çatışmada Allah’a şükür bir tek gencimiz ölmemiştir, tek bir cenaze gelmemiştir. Şimdi birileri bunun böyle olmamasını istiyor. İşte 17 Aralık operasyonların arkasındaki temel nedenlerden biri de budur. Türkiye bir daha kan yerine, savaş yerine dönsün, bir daha anaları, babaları ağlasın, evlatlar yok olsun isteyenler Türkiye’nin önünde çözüm sürecinin büyük bir imkan olmasından rahatsız oluyorlar. Türkiye binlerce insanını kaybetsin hem de büyük bir ekonomi kayıplar içerisinde olsun istiyorlar.”

PROJE TANITIMINDAYDI
Alyans düğün salonundaki Ak Parti adayı Emin Ekmen’in 90 projesinin tanıtım programına katılan Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş’a, Milletvekili Ziver Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, Batman Ak Parti eski milletvekilleri, ilçe ve belde belediye başkan adayları da eşlik etti. İl Başkanı Murat Güneştekin’in ardından söz alan Başkan adayı Emin Ekmen, Başbakan’ın henüz gelmediği illere Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş’un geldiğini ifade ederek: “90 Projemizin hazırlanmasında büyük desteğini aldığımız Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Topbaş’a, hemşehrimizin Abdurrahman Uçak şahsında teşekkür ediyorum” dedi. Sinevizyon gösterimiyle 90 proje, partililere tanıtıldı.

Editör: TE Bilişim