** Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu dönem sözcüsü Yusuf Tanrıseven, yazılı açıklamasında TP’nin küçültülmemesi gerektiğine dikkat çekti.

“KARARDAN VAZGEÇİLMELİ”
Varlıklarının büyük bölümü TPIC’e devredilen Türkiye Petrolleri ile ilgili STK’lar geri adım atılmasını istiyor. Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu dönem sözcüsü Yusuf Tanrıseven, yazılı açıklamayla küçültme politikalarından vazgeçilmesi gerektiğini açıkladı. Açıklama şöyle: “TP bünyesinde yürütülen saha hizmetleri faaliyetlerine son verilmiştir. Öte yandan TP personelinden emeklilik hakkı kazanmış olanların erken yaşta zorunlu emekliliğe sevk edilmesi için çalışmalar yapılmakta ve kurumun küçültülmesine gidilmektedir. Oysa milli ve stratejik bir kuruluş olan TP’nin küçültülmesi yerine tam tersine güçlendirilmesi gerekmektedir. Yine Çalışma Bakanı tarafından açıklanan bir istatistik veriye göre OECD ülkelerinde ortalama emeklilik yaşı 72 iken, bizde 52 olduğu ve bunun yanlış olduğu dile getirilmektedir. Şimdi ise TP tarafından bunun daha da düşürülerek 50 yaşındakilerin emekli edilmesi düşünülmektedir.”

“İLİMİZ OLUMSUZ ETKİLENECEK”
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Petrol sektöründe bir personelin yetişmesi ortalama 10-15 yıl sürmektedir. En verimli çağında çalışanların emekli olmak zorunda bırakılması, hem ülkenin sosyal güvenlik politikalarıyla zıt düşmekte hem de bu personelin en verimli çağlarında atıl duruma gelmesine neden olarak kaynak israfına yol açacaktır. TP’nin, petrolden doğan kent unvanına sahip olan Batman ekonomisine katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Sanayisi yeterince gelişmemiş ve iş imkanları oldukça sınırlı olan ilimizde TP’nin küçültülmesi veya kapatılması ilimizin can damarlarından birini keserek ekonomiye büyük bir darbe vuracak ve sadece çalışanlar değil, esnafından köylüsüne kadar bütün batman halkı bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Yine işsizlik oranında Türkiye’de başı çeken illerden biri olan Batman’da işsizlik oranının daha da artmasına yol açılacaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim